Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τσίπρας- Καμμένος: Από υπερασπιστές της ΔΕΗ, πρωταγωνιστές στο ξεπούλημα της

Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα της ΔΕΗ

 -  "Σε λίγο θα προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση και της μεγάλης ΔΕΗ. Όπου είδαμε παρόμοια τέτοια πειράματα, οι κοινωνίες “βυθίστηκαν” σε αυτό που ονομάζεται ενεργειακή μιζέρια. Στην Βρετανία της Θάτσερ, στα αποτυχημένα εκεί πειράματα, τα οποία καταργήθηκαν στην πορεία, πολύ μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρικό. Αυτές τις εικόνες τις βλέπαμε κάποτε και λέγαμε είναι πολύ μακρινές. Συμβαίνουν και σήμερα όμως, που η ΔΕΗ είναι δημόσια και υπάρχει τιμολογιακή πολιτική". 
Τσίπρας, Κομοτηνή (Μάρτιος 2014)


 - Αμύνταιο, αρχές Ιουλίου 2014. Ο Αλέξης Τσίπρας, με τον αέρα της πρωτιάς στις ευρωεκλογές - ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προηγηθεί με διαφορά 3,5 μονάδων από τη ΝΔ - και σηκωμένα τα μανίκια του γαλάζιου του πουκάμισου, μιλούσε με οργή για το «εθνικό έγκλημα ξεπουλήματος της ΔΕΗ».  «να κατεδαφίσει, να διαλύσει μια επιχείρηση που στήθηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού». Εδινε προσωπικές υποσχέσεις ότι θα ανατρέψει κάθε συμφωνία για τη «μικρή» ΔΕΗ καταγγέλλοντας «ένα ριφιφί, ένα πλιάτσικο του 30% που αθροίζουν τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν» και προειδοποιούσε τον τότε πρωθυπουργό ότι «δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να πάρει αποφάσεις ερήμην του πρώτου κόμματος και να παραδώσει καμένη γη στον ΣΥΡΙΖΑ». Σε εκείνη την περιοδεία είχε εξαγγείλει και δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.   

ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2014) 

  

"Συνεπώς, σήμερα καλούμαστε να υπερασπιστούμε όχι μονάχα το ιερό δικαίωμα των εργαζόμενων στην εργασία αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να διατηρήσει τον έλεγχο και την ιδιοκτησία μιας επιχείρησης που στήθηκε από το δικό του υστέρημα και το δικό του ιδρώτα, πριν από 64 χρόνια. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποτελεί έγκλημα οικονομικό και εθνικό η εκποίηση και τελικώς η διάλυση της ΔΕΗ. Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα, για να καταλάβουμε τι θα συμβεί και στον καταναλωτή, αν αφήσουμε αυτό το έγκλημα να υλοποιηθεί. Γιατί θέλουν να πάρουν έτοιμα τα εργοστάσια παραγωγής, και δωρεάν τον ορυκτό πλούτο. Τον εθνικό μας πλούτο, και μάλιστα έναντι ενός ευτελούς τιμήματος που μπορεί να συγκριθεί με το κόστος κατασκευής ενός μονάχα υδροηλεκτρικού σταθμού. Πρόκειται για αετονύχηδες και αεριτζήδες, παρά για επενδυτές". 

Τσίπρας στο tvxs.gr (ΙΟΥΛΙΟΣ, 2014)

 

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
- «Δωρίζουν δημόσια περιουσία στους χρηματοδότες τους» αναφέρει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις εξελίξεις και το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».
«Οι κυβερνώντες έχοντας αποτύχει στην οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική, μέσα στον πολιτικό πανικό τους, δωρίζουν δημόσια περιουσία στους χρηματοδότες τους. Η αξία μιας μόνο μονάδας της ΔΕΗ που χαρίζεται, είναι πολλαπλάσια της σημερινής μετοχικής αξίας του συνόλου της εταιρείας. Δεν αναγνωρίζουμε αυτά τα δώρα, θα επιστραφούν στον ελληνικό λαό»
ΚΑΜΜΕΝΟΣ, (ΙΟΥΛΙΟΣ 2014) 

- Ξεπουλούν τη ΔΕΗ μέσω της μετοχής της. Μέσω του ξεπουλήματος ...και της ΔΕΗ παραδίδουν την εθνική κυριαρχία. Άκυρες όλες οι συμφωνίες που έγιναν στον όμιλο ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ, Μικρή ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ). Παραδίδουν τη ΔΕΗ μέσω των υπεργολάβων σε ιδιώτες!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΧΑΝΙΑ, 2015)

Αρχειοθήκη ιστολογίου