Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Παναγιωτάκης: Να προχωρήσει γρήγορα η αποεπένδυση, προσβλέπουμε σε εύλογο τίμημα

Η ΔΕΗ έχει συμφέρον να πετύχει η πώληση των λιγνιτών, ανέφερε νωρίτερα μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, όπου έγινε η ακρόαση των φορέων για το νομοσχέδιο αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ο πρόεδρος της επιχείρησης Μ. Παναγιωτάκης.
Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης, επιτυχία θα είναι να πετύχουμε ένα εύλογο τίμημα, έγκαιρα μέσα στο χρονοδιάγραμμα και να γυρίσουμε σελίδα ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι δεν μεταφέρονται υποχρεώσεις της ΔΕΗ στις υπό πώληση
εταιρείες γιατί αυτό θα μείωνε το τίμημα και θα οδηγούσε σε πρόωρη εξόφληση των δανείων. 
Ως προς τα εργασιακά, ο κ. Παναγιωτάκης αποδέχθηκε εμμέσως ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο ενώ προκύπτουν, όπως είπε διαρκώς νέα ζητήματα. 
"Δε θα πρέπει να υπάρχει κανένα παραθυράκι, θα πρέπει να υπάρξει ρητή διατύπωση ώστε οι εργαζόμενοι να διέπονται από τον κανονισμό της ΔΕΗ και τη ΣΣΕ της ΔΕΗ και στις νέες εταιρείες”, είπε ο κ. Παναγιωτάκης προσθέτοντας ότι έχει καταθέσει πρόταση για τη διασφάλιση κυρίως των νέων εργαζόμενων, ώστε να μπορούν να αποκατασταθούν και να είναι διασφαλισμένοι, εάν απολυθούν ακόμη και μετά την εξαετία που διασφαλίζεται η παραμονή τους στις νέες εταιρίες που θα πουληθούν σε ιδιώτες.


 https://energypress.gr/news/panagiotakis-na-prohorisei-grigora-i-apoependysi-prosvlepoyme-se-eylogo-timima

Αρχειοθήκη ιστολογίου