Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Σωματεία Μεγαλόπολης: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων και τη διάλυση της ΔΕΗ


"Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης που συμμετείχαν στα απεργιακά μέτρα και στις απεργίες και όσους ήταν όλες αυτές τις μέρες στις πύλες των ΑΗΣ και των ορυχείων περιφρουρώντας τον αγώνα μας.
Χαιρετίζουμε όλους όσους με κάθε τρόπο από τους κοινωνικούς φορείς συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας.
Χαιρετίζουμε  επίσης όλες και όλους τους συναδέλφους και του πολίτες της Μεγαλόπολης και της περιφέρειας που συμμετείχαν στις 22 Απρίλη στη μαζική συγκέντρωση στην Μεγαλόπολη καθώς και τους εκατοντάδες εργαζόμενους και πολίτες που συμμετείχαν στις 25 Απρίλη στην συγκέντρωση και την πορεία στην
Αθήνα.
Η μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία των διαδηλωτών και εργαζομένων της ΔΕΗ στις 25 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και η μαζική παρουσία εργαζομένων και πολιτών από την Μεγαλόπολη και την Αρκαδία πιστοποιεί με το καλλίτερο τρόπο ότι ο αγώνας μας δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί με δυναμικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.
Καμία προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης του αγώνα μας δεν θα μπορέσει να μας αγγίξει όπως η απαράδεκτη και κατακριτέα ενέργεια ενός πολίτη να πατά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο οποίος δεν έχει απολύτως καμία σχέση με εργαζόμενο της ΔΕΗ ή εκπρόσωπο εργαζομένων όπως παρουσιάστηκε από μερίδα των ΜΜΕ.
Αν δεν ήταν τυχαία η παρουσία του εν λόγω πολίτη στο συγκεκριμένο σημείο τότε πιθανά να αποτελεί μια στημένη ενέργεια των «γνωστών - αγνώστων» κύκλων για να λειτουργήσει απροσανατολιστικά στην επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης και στο συντελούμενο έγκλημα του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία τίποτα ακόμη δεν έχει χαθεί και σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα ρίξει στο κάλαθο των αχρήστων το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Το συνδ. κίνημα, οι εργαζόμενοι μαζί με τους κοινωνικούς φορείς με ενότητα και αγωνιστικότητα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις μπορούμε και πρέπει να αποτρέψουμε το εθνικό έγκλημα που βάζει ταφόπλακα στη ΔΕΗ.
Να υπάρξει παλλαϊκός ξεσηκωμός για τη σωτηρία των λιγνιτικών μονάδων, της ΔΕΗ και την προοπτική ανάπτυξης του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους ο Νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί στην πράξη.
Είναι δίκαιο και θα το κάνουμε πράξη".

Αρχειοθήκη ιστολογίου