Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΔΕΗ ώρα μηδέν: Τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές Αρκαδίας


Λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (3 και 4) και Φλώρινας (υφιστάμενη μονάδα και άδεια για την κατασκευή της δεύτερης) το Arcadia Portal επικοινώνησε με τους βουλευτές Αρκαδίας κκ. Γιώργο Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστα Βλάση (Νέα Δημοκρατία) και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (ΔΗΜΑΡ), προκειμένου να σας μεταφέρει τις απόψεις των βουλευτών για αυτή την εξαιρετικά σημαντική πολιτική και οικονομική απόφαση που θα ληφθεί σήμερα και που έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.

Παπαηλιού: Θα τα πω όλα στη Βουλή

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Παπαηλιού δεν θέλησα να προβεί σε κάποιο σχόλιο σε σχέση με το τι προτίθεται να ψηφίσει. Ωστόσο η θέση του είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση πώλησης της ΔΕΗ είναι μονόδρομος. Ο ίδιος, εξάλλου, επιμελώς είχε αποφύγει να τοποθετηθεί, ακόμα και όταν, σε σύσκεψη στη Μεγαλόπολη πριν από μήνες, τον ρώτησαν ευθέως και επιμόνως.
Δεν έχω να σας πω τίποτα, θα τα πω όλα στη Βουλή.

Κώστας Βλάσης: Θα καταψηφίσω την πώληση των μονάδων

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης μάς δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την πώληση της ΔΕΗ και μας είπε ότι θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση εκ μέρους του και εκ μέρους του κόμματός του.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Καταψηφίζω την πώληση της ΔΕΗ

Και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δηλώνει ότι θα καταψηφίσει την πώληση. Παραπέμποντάς μας στη σχετική ανακοίνωση του κόμματός του, σημείωσε:
Αυτό που έχει ανάγκη ο ενεργειακός τομέας στην Ελλάδα είναι επενδύσεις σε δίκτυα και ΑΠΕ και όχι δώρα και παιχνίδια με το τίμημα λιγνιτικών μονάδων.

Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος

«Η ΔΕΗ θα παραμείνει πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον, που είναι πλήρως εναρμονισμένο με το κοινοτικό δίκαιο. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, σε εφαρμογή της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου, είναι πλήρως συμβατές με τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης. Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη »μικρή ΔΕΗ», εμείς προωθούμε μια »εστιασμένη παρέμβαση», πλήρως συμβατή τόσο με τους κοινοτικούς κανόνες, όσο και με τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης».

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου