Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Δυναμικό παρών από τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ - Άδειασαν σακούλες με λιγνίτη μπροστά στη Βουλή


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πάνω από δύο χιλιάδες εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, όπου έδωσαν βροντερό παρών και φώναξαν με σθένος ενάντια στο ξεπούλημα των Λιγνιτικών Μονάδων και Ορυχείων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.
 Η πορεία των εργαζόμενων της ΔΕΗ, έφτασε  στη Βουλή και ένωσε τις δυνάμεις της με εκείνες των συνταξιούχων και των υπαλλήλων στη Λάρκο αλλά και των Νοσοκομείων. 
Προχωρώντας σε μια συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ φτάνοντας έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο άδειασαν συμβολικά σακούλες με
λιγνίτη. 
Στη συνέχεια μίλησαν στους συγκεντρωμένους, συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αυτοδιοικητικοί παράγοντες αλλά και κομματικά στελέχη του ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Λίγο νωρίτερα, στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη πραγματοποιήθηκε η προσυγκέντρωση λίγο και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα. Επιπλέον, η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ) σε σχετική ανακοίνωσή της, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Αρχειοθήκη ιστολογίου