Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Σπάρτακος: Συνεχίζεται η προσπάθεια του Σωματείου για αντικατάσταση των παλαιών και επικίνδυνων οχημάτων


Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των δράσεων αφορούσε σε παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και δράσεις που αποσκοπούσαν στην απόσυρση και αντικατάσταση κάθε είδους παλαιού και επικίνδυνου μηχανοκίνητου εξοπλισμού.
Με σύνθημά του το «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ», το σωματείο δε θα μπορούσε να πράξει τίποτε άλλο από το αυτονόητο που είναι η διαρκής επιδίωξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους εργαζόμενους. Καλές συνθήκες, σημαίνει ασφάλεια και σε ένα ασφαλές περιβάλλον η λειτουργία του προσωπικού καθίσταται περισσότερο αποτελεσματική και εποικοδομητική.
Με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες στους χώρους εργασίας (χειμώνα – καλοκαίρι), το σωματείο συνεχίζει την προσπάθεια βελτίωσης των καταστάσεων που έχουν καταγραφεί ως «κακώς κείμενα» και επεξεργάζεται τρόπους για την επίλυσή τους.
Το πρόβλημα που υπάρχει στους χώρους εργασίας με την ύπαρξη και χρήση παλαιών οχημάτων
(Unimog), είναι γνωστό σε όλους.
Η παλαιότητά τους και η επικινδυνότητα που αυτή δημιουργεί, αποτελεί «κόκκινο πανί» καθώς τίθεται σε κίνδυνο όχι απλά η υγεία αλλά και η ίδια η ζωή των εργαζόμενων.
Με δεδομένα λοιπόν τα προβλήματα που υπάρχουν από τη χρήση παλαιών οχημάτων αλλά και με δεδομένο τον προβληματισμό που δημιουργεί η χρήση τους σε ότι έχει να κάνει με την επικινδυνότητα που «καλλιεργούν» στο εργασιακό περιβάλλον, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα συνεχίσει τις δράσεις και διεργασίες που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που είναι ο εντοπισμός και η αντικατάσταση των επίμαχων οχημάτων.
Δυστυχώς, παρότι γίνονται προμήθειες αυτοκινήτων, δε φαίνεται να υπάρχει κανένας προβληματισμός για τις χρόνιες και πολλαπλές ανάγκες των ορυχείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Με την βοήθεια πάντα των εργαζομένων, που συμβάλουν καθοριστικά στον εντοπισμό και στην καταγραφή των προβλημάτων, είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια θα έχει θετική έκβαση. .

Αρχειοθήκη ιστολογίου