Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σκρέκας: Αν η ΔΕΗ «κρυολογήσει», η ελληνική οικονομία θα υποστεί «πνευμονία»

Καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με συνομιλητή τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, ήταν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ. και Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας αποκάλυψε, ότι «το δήθεν ρεκόρ ανάπτυξης που ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως παρουσίασε η Ελληνική οικονομία, είναι το χαμηλότερο ποσοστό ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, ενώ αντίθετα τα στοιχεία δείχνουν πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης και μείωση των επενδύσεων. Αυτά σημαίνουν ότι το εισόδημα των Ελλήνων μειώνεται, η φορολογία αυξάνεται, ενώ η αρνητική ψυχολογία της αγοράς και η οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεων και των

επαγγελματιών, προκαλούν την επενδυτική ερημοποίηση της χώρας».

Απαντώντας στη διαπίστωση του κ. Σταθάκη για αύξηση των εξαγωγών, ο κ. Σκρέκας απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει για κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος προσπαθεί εναγωνίως να επιβιώσει μέσα από την εξωστρέφεια. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει την αύξηση των εξαγωγών, ενώ αντίθετα έχει πνίξει στους φόρους τις επιχειρήσεις και έχει αυξήσει την γραφειοκρατία, πράγματα που εμποδίζουν τις εξαγωγές».

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της ΔΕΗ, και στην προσπάθεια του κ. Σταθάκη να ωραιοποιήσει την οικονομική κατάστασή της, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «η ΔΕΗ έχει χάσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας από το 2014. Ενδεικτικά το 2014 η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήτανε 2,5 δις ευρώ ενώ σήμερα είναι  κάτω από 400 εκ. ευρώ και η αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης είναι πολύ χειρότερη σήμερα από το 2014».

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «η ΔΕΗ είναι ο βασικός πυλώνας της ενεργειακής ευστάθειας της χώρας και της οικονομίας και θέλει πολύ προσοχή ο χειρισμός της, γιατί αν η ΔΕΗ ‘’κρυολογήσει΄΄, η Ελληνική οικονομία θα υποστεί ΄΄πνευμονία΄΄».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την προσπάθεια να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη χρησιμοποιώντας τα εθνικά θέματα, και ανεχόμενη την ανομία και την εγκληματικότητα που έχουν πάρει μορφή ΄΄χιονοστιβάδας΄΄». 


 https://energypress.gr/news/skrekas-i-dei-kryologisei-i-elliniki-oikonomia-tha-ypostei-pneymonia

Αρχειοθήκη ιστολογίου