Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ξεκινά η πρώτη μετακίνηση εργαζομένων από τις υπό πώληση μονάδες της ΔΕΗ

Ξεκινά η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού της ΔΕΗ από τις υπό πώληση μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης, καθώς το Δ.Σ. ενέκρινε την Παρασκευή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την μετάθεση των εργαζόμενων κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης.

H εν λόγω πρόσκληση αφορά 44 θέσεις, εκ των οποίων οι 20 αφορούν διοικητικό προσωπικό εργαζομένων από τις μονάδες της Μεγαλόπολης που θα μπορούν να μετακινηθούν σε καταστήματα της γενικής διεύθυνσης εμπορίας της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο και την Αττική.


Επιπλέον, δέκα θέσεις αφορούν τη μετακίνηση τεχνικού προσωπικού από τις τρεις μονάδες και οι

υπόλοιπες νοσηλευτικό προσωπικό, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και τέσσερις απασχολούμενους στη διεύθυνση εκπαίδευσης στο ΣΤΕ Μεγαλόπολης, του οποίου η λειτουργία αναστέλλεται.
Η πρόσκληση απευθύνεται προς:
α)             Το προσωπικό των κατηγοριών/ειδικοτήτων ΔΟ1 (Πτυχιούχοι Διοικητικοοικονομικοί ΠΕ), ΔΟ3 (Πτυχιούχοι Διοικητικοοικονομικοί ΤΕ), ΔΟ2/Α (Λοιποί Διοικητικοοικονομικοί ΔΕ) και Τ4/Κ (Τεχνικοί Επιμελητές ΔΕ) του κλάδου λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας ΑΗΣ Μεγαλόπολης (στον οποίο εισφέρεται η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’, η Μονάδα 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’ και η ΔΛΚΜ), για κάλυψη μέχρι είκοσι (20) θέσεων εργασίας σε Καταστήματα της Πελοποννήσου και του Νομού Αττικής, της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας.
Η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας θα καθορίσει τα συγκεκριμένα Καταστήματα της Πελοποννήσου και του Νομού Αττικής, τον αριθμό των θέσεων απασχόλησης σε έκαστο εξ αυτών, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά ή/και πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων.
β)               Το προσωπικό των κατηγοριών/ειδικοτήτων Τ3/Η (Πτυχιούχοι Μηχανικοί Σταθμών Παραγωγής Σχολών Εμπορικού Ναυτικού) ή/και Τ4/Δ (Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων), Τ4/ΣΤ (Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού), καθώς και Τ4/Ω (Τεχνικοί Λοιπών Ειδικοτήτων), των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας ΑΗΣ Μεγαλόπολης (στον οποίο εισφέρεται η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’, η Μονάδα 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’  και η ΔΛΚΜ) και ΑΗΣ Μελίτης, για κάλυψη μέχρι πέντε (5) θέσεων εργασίας του Τομέα Κεντρικής Συντήρησης ΘΗΣ Νότιας Ελλάδας της ΔΕΘ, της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής, και
γ)               Το προσωπικό των κατηγοριών/ειδικοτήτων Τ3/Η (Πτυχιούχοι Μηχανικοί Σταθμών Παραγωγής Σχολών Εμπορικού Ναυτικού) ή/και Τ4/Δ (Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ, ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων), καθώς και Τ4/ΣΤ (Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων & Εξοπλισμού) των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας ΑΗΣ Μεγαλόπολης (στον οποίο εισφέρεται η Μονάδα 3 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’ και η Μονάδα 4 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’, καθώς  και η ΔΛΚΜ) και ΑΗΣ Μελίτης, για κάλυψη μέχρι πέντε (5) θέσεων εργασίας του Τομέα Κεντρικής Συντήρησης ΘΗΣ Βόρειας Ελλάδας της ΔΕΘ, της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής.
Επίσης σημειώνεται ότι η Γενική Διεύθυνση Παραγωγής θα καθορίσει για τις ως άνω περιπτώσεις β) και γ) τον αριθμό των θέσεων απασχόλησης σε έκαστο των Τομέων Συντήρησης, τις τυχόν απαιτούμενες απασχολήσεις ανά κατηγορία/ειδικότητα, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά ή/και πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων.
Στην ως άνω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι απασχολούμενοι μισθωτοί στον νεοσυσταθέντα, με την υπ’ αριθ. Απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου, Κλάδο ΑΗΣ Μεγαλόπολης υπ’ αριθ. 5, όπως καθορίζονται με κοινή απόφαση των Γενικών Διευθυντών Παραγωγής και Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης.


 https://energypress.gr/news/xekina-i-proti-metakinisi-ergazomenon-apo-tis-ypo-polisi-monades-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου