Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Πάτρα: Πάνω από 370 ρευματοκλοπές έχουν εντοπιστεί μόνο το 2019

Στην λίστα των πρωταθλητριών ρευματοκλοπής είναι η Πάτρα και η Αχαΐα. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ μόνο το 2019 εντοπίστηκαν από την περιοχή της Παναγοπούλας μέχρι την Κάτω Αχαΐα 374 ρευματοκλοπές και 608 "πειραγμένοι" μετρητές οι οποίοι βρίσκονται προς διερεύνηση για ρευματοκλοπή. 
Στο σύνολο της περιοχής της ευθύνης της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ, από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά οι ρευματοκλοπές που εντοπίστηκαν ξεπέρασαν τις 1.480 περιπτώσεις, ενώ εξετάζονται από τα εργαστήρια της εταιρείας ως πιθανές ρευματοκλοπές άλλες 1.489 περιπτώσεις. 

Στην Πάτρα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει βεβαιώσει για ρευματοκλοπές ποσό 2 εκ. ευρώ ενώ έχουν εισπραχθεί 650.000 ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται και πρόσθετη επιβάρυνση 50% επί του συνόλου της ενέργειας που έχει κλαπεί. Χαρακτηριστικό της συχνότητας του φαινομένου είναι ο αριθμός των υποθέσεων που φτάνουν καθημερινά στα δικαστήρια της Πάτρας. 
Δεκάδες κατηγορούμενοι κάθονται στο εδώλιο για τέτοιες υποθέσεις. Αρκετοί από αυτούς, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στις ακροαματικές διαδικασίες, αναγκάζονται και προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μη έχοντας άλλο τρόπο για να τροφοδοτήσουν το σπίτι τους με ρεύμα. 
Διαφορετικά θα έμεναν χωρίς φως, χωρίς θέρμανση, μέσα στο σκοτάδι. Όμως υπάρχουν βέβαια και αρκετοί επιτήδειοι που κλέβουν εις βάρος των άλλων καταναλωτών προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ πάνω από 260 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η ρευματοκλοπή τους Έλληνες καταναλωτές την τελευταία δεκαετία.
Το φαινόμενο, παρά τις ποινές που αποφασίζει κάθε φορά η δικαιοσύνη για τους δράστες δεν δείχνει σημάδια κάμψης.

patrasevents.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου