Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΚΚΕ: Στρατηγική της Ε.Ε. η χαριστική βολή σε ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) και Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), με προσκεκλημένους τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις και τους επιτρόπους Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι και Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Νίκολας Σμιτ, με θέματα, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκό εξάμηνο, τις συστάσεις για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης και την Κοινή Αναφορά Απασχόλησης, παρενέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, έκανε λόγο για νέα ύφεση και κρίση, καθώς «η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνουν μισθούς, ξηλώνουν συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα».
Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για τους εργαζομένους, «αφού φαίνεται ότι θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και αναφέρθηκε στην ΔΕΗ και στην ΛΑΡΚΟ.
Εξάλλου, ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος σημείωσε ότι οι στοχεύσεις της ΕΕ σχετικά με την «κλιματική αλλαγή» και την «πράσινη ανάπτυξη» στην πραγματικότητα έχουν ανακηρυχθεί σε άλλη μία «λεωφόρο» όπου διεξάγεται η σκληρή κούρσα των πράσινων μπίζνες μεταξύ των ανταγωνιζόμενων ευρωπαϊκών και διεθνών μονοπωλίων με το λαό να πληρώνει το λογαριασμό.
«Η απάντηση είναι ο ορυκτός πλούτος να γίνει λαϊκή περιουσία, η παραγωγή ενέργειας να γίνεται με ευθύνη ενιαίου κρατικού φορέα, στα πλαίσια του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, προς όφελος των λαϊκών αναγκών και των αναγκών της βιομηχανίας της χώρας» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ και προσθέτει: «Σε αυτή την κατεύθυνση, παρέμβαση έκανε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην Επιτροπή Αναφορών στη συζήτηση για «τη διαδικασία πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, εκφράζοντας την αντίθεση του ΚΚΕ στην πώλησή τους και τις τεράστιες επιπτώσεις που θα έχει αυτό για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους, ζητώντας να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά προς περαιτέρω εξέταση, όπως και έγινε».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αρχειοθήκη ιστολογίου