Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Φάμελλος: Προκλητική σπατάλη σε γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ

«Τώρα αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων Χατζηδάκη στα τιμολόγια της ΔΕΗ που επιβάρυναν τα νοικοκυριά με 100 ευρώ το χρόνο. Επιβεβαιώνεται ακόμη ο ισχυρισμός μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο, ότι οι αυξήσεις ήταν προαποφασισμένες και αδικαιολόγητες για να χρηματοδοτήσουν, όπως αποκαλύπτεται, τις προκλητικές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου φτάνει τις 300.000 ευρώ το χρόνο. Ετοιμάζουμε μία ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό για τις υπέρογκες αυτές αμοιβές, τις fast track προκηρύξεις για υψηλόβαθμες θέσεις, όπως και για καταγγελίες που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων», δήλωσε
ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και το δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη. 

Αναφέρθηκε στη συνέχεια, στις χαρακτηριστικές δηλώσεις του κυρίου Χατζηδάκη όταν ανέλαβε, ότι η ΔΕΗ τη βγάζει, δεν τη βγάζει και άλλες αντίστοιχου ύφους, όπου οδήγησαν στην κατάργηση του ΑΣΕΠ και την εισαγωγή του ρουσφετιού στις προσλήψεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και σε υπέρογκες αμοιβές και λιμουζίνες για τα υψηλόβαθμα γαλάζια στελέχη. 

Μίλησε για την πρωτοβουλία που έλαβε, ως Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάθεση ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον κύριο Χατζηδάκη, για την απόφαση του Υπουργείου να τροποποιήσει τη σύμβαση της Ελληνικός Χρυσός, ερώτηση που συνυπογράφουν σαράντα βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 Οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθεί η κοινωνία για το περιεχόμενο της τροποποιημένης σύμβασης και την αντίστοιχη τροποποίηση των υποχρεώσεων της εταιρείας. Ζητούν ακόμη εξηγήσεις για τη μεθόδευση της διαδικασίας αξιολόγησης του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου, που σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης, η εταιρεία οφείλει να διενεργήσει την αξιολόγηση του τροποποιημένου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός στο χρονικό διάστημα ρεκόρ της μίας ημέρας. Υπογράμμισε ότι ο, κατά τα άλλα λαλίστατος, κύριος Χατζηδάκης τήρησε σιγή ιχθύος όταν αποκαλύφθηκε ότι, τον Νοέμβριο, η Ελληνικός Χρυσός κατέθεσε νέο επενδυτικό πλάνο στο ΥΠΕΝ. «Τώρα γίνεται ξεκάθαρο τι εννοούσε η Ελληνικός Χρυσός, τα προηγούμενα χρόνια, όταν δήλωνε ότι επιθυμεί μία πιο πρόθυμη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε σχέση με τη συνάντηση του κυρίου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Τράμπ, ο Σ.Φάμελλος επισήμανε ότι ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε τη χώρα αναβαθμισμένη γεωπολιτικά, λόγω της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα προηγούμενα χρόνια, τώρα ακολουθεί μία λογική κατευνασμού και αδράνειας. «Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κυρίου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι η προετοιμασία και η στρατηγική πριν από την εν λόγω επίσκεψη ήταν ανεπαρκής και αναντίστοιχη με τις απαιτήσεις των καιρών και τις ανάγκες της Ελλάδας. 

Η λογική του κατευνασμού και δηλώσεις ότι η Ελλάδα είναι ένας προβλέψιμος σύμμαχος δεν είναι αποτελεσματική τακτική, ειδικά όταν υπάρχει όξυνση των σχέσεων από την πλευρά της Τουρκίας, με παρεμβάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, πολλαπλασιασμό των παραβιάσεων, απειλές για το προσφυγικό, την παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. Ήταν λάθος, η Νέα Δημοκρατία να παραμείνει αδρανής και να θεωρήσει δεδομένες τις κατακτήσεις της πολυπαραμετρικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να επενδύσει πάνω σε αυτές. Οφείλουμε ως χώρα να πάμε καλύτερα, και για αυτό ζητάμε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών», δήλωσε σχολιάζοντας την ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική για τα εθνικά θέματα.  ​





Αρχειοθήκη ιστολογίου