Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Εμείς δεν υπήρξαμε και δε θα υπάρξουμε ποτέ «καταδότες» σε αντίθεση με κάποιους άλλους


ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Οι κομπάρσοι της Α.Ρ.Κ.Ε στα Studio της ανάπτυξης θέλουν να γίνουν Πρωταγωνιστές !


Υπερήφανη για το γεγονός ότι ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο δεν παρεξέκλινε ούτε σπιθαμή από τις θέσεις, τις αξίες και τις προτάσεις της, η παράταξη της ΔΑΚΕ οργάνωσε, συμμετείχε και στήριξε δράσεις και κινητοποιήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην
εξέλιξη πολλών και σοβαρών καταστάσεων.
Η ΔΑΚΕ, αντιπάλεψε και αντιστάθηκε σε πολιτικές, ενέργειες και σχεδιασμούς που στρέφονταν ενάντια στους εργαζόμενους, την επιχείρηση (και όχι μόνο) και ουδέποτε προσωποποίησε τις πολιτικές επιδιδόμενη σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, στρέφοντας τα βέλη της ενάντια σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Κάτι τέτοιο θα ήταν έξω από το

πνεύμα και το ήθος της παράταξης αλλά και έξω από την σοβαρή εικόνα που προσπαθούμε να διατηρήσουμε στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ, ουδέποτε έδωσε λαβή για τριγμούς στο χώρο του ΣΚ, ουδέποτε «συντήρησε» αφορμές που μπορούσαν να φέρουν ανισορροπία, ουδέποτε έριξε λάδι στην φωτιά των εσωσυνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων (που υπάρχουν πάντα στις δημοκρατικές διαδικασίες), προσπαθώντας να αποκομίσει το μικρότερο (έστω) όφελος, προσπαθώντας να αποκομίσει το μικρότερο (έστω) χειροκρότημα.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ, κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια (σήμερα μάλιστα περισσότερο από ποτέ καθότι αυτό επιτάσσουν οι εξελίξεις), να κρατήσει το μέτωπο ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό.
Την ίδια ώρα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάποιοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να γίνουν ήρωες ρίχνοντας λάσπη και σπιλώνοντας συνδικαλιστικά στελέχη με αναγνωρισμένη δράση και αποτελεσματικότητα. Παλεύουν με νύχια και με δόντια για να αποσπάσουν το χειροκρότημα του κοινού.
Τουλάχιστον θυμηδία προκαλεί η προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επανέλθουν (!!!) στο αγωνιστικό πεδίο της συνδικαλιστικής δράσης και ας ακούγεται το αγκομαχητό στην ανάσα τους.
Αυτοί που απόλαυσαν 5 χρόνια συνδιαχείρισης εξουσίας και μετέτρεψαν το ρουσφέτι σε μοναδική απασχόλησή τους θέλουν, σήμερα, να επανακάμψουν και μάλιστα να επανακάμψουν ως τιμητές!!


Μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει κανείς. Μόνο ως παράλογο μπορεί να το αντιληφθεί.
Πολύ γρήγορα ξέχασαν ότι ήταν δική τους «έμπνευση» να βαπτισθεί ΑΠΟεπένδυση η απαξίωση και το ξεπούλημα των λιγντικών μονάδων για να συνηθίσει εύκολα η κοινωνία στην ιδέα του ισοπεδώματος της επιχείρησης που επί 60 και πλέον χρόνια ταυτίστηκε με την περιοχή, με την ανάπτυξη, με την οικονομία.
Με πρωταγωνιστή του τραγικού αυτού θεατρικού δρώμενου, τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, επί 5 χρόνια το μόνο που έκαναν οι κομπάρσοι στην ΑΡΚΕ ήταν να κοιμίσουν το κίνημα μετατρέποντας το σε θεραπαινίδα του Σταθάκη και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μόνη αγωνιστική ανακοίνωση της Α.Ρ.Κ.Ε γράφτηκε για να προβοκάρει τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Μακεδονία
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αφού εντάχθηκε (!;) και στην Α.Ρ.Κ.Ε προσωποποίησε κάθε δράση της ομοσπονδίας με στόχο την ανάδειξη του ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Έκτοτε, τα συλλαλητήρια μετατράπηκαν σε απλές συγκεντρώσεις γνωριμίας με παρόντες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που «αγωνίζονταν» μαζί με τους συνδικαλιστές της Α.Ρ.Κ.Ε ενάντια στην δική τους απόφαση για ξεπούλημα των εργοστασίων.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τις παρατάξεις που συντηρούν το θέατρο του παραλόγου και ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα.
Non paper εναντίων συναδέλφων (ή εναντίων οιουδήποτε), δεν πρόκειται ποτέ να αποσταλεί (όχι σε Υπουργείο αλλά σε κανέναν) από την παράταξη της ΔΑΚΕ. Εμείς δεν υπήρξαμε και δε θα υπάρξουμε ποτέ «καταδότες» σε αντίθεση με κάποιους άλλους που, μάλλον, είναι πιο πρόθυμοι.
Τέλος, δεν υπάρχει για κάποιους καμία ανοχή στην ευκολία με την οποία καταλογίζουν ευθύνες και αμαυρώνουν πρόσωπα και καταστάσεις, απλά και μόνο για να μπορούν, στα «Studio της ανάπτυξης», να περιφέρονται ανέξοδα κομπάρσοι, γυρεύοντας να γίνουν (με το στανιό) πρωταγωνιστές.


Γραφείο Τύπου




Αρχειοθήκη ιστολογίου