Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΑΡΚΕ Ομίλου ΔΕΗ: Προκαλούν οι αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για αρκε
Πριν λίγες ημέρες, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, είδαμε να παίρνουν απόφαση για τους μισθούς του προέδρου και άλλων 110 στελεχών της επιχείρησης της τάξεως των 300.000 €, 200.000 € και 150.000 €.
Μισθούς που προκαλούν το κοινό αίσθημα, όταν πρόσφατα αύξησαν την τιμή της κιλοβατώρας, λόγω της οικονομικής
δυσχέρειας της επιχείρησης η οποία είχε φτάσει στα όρια της πτώχευσης (έτσι μας έλεγε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης), την ίδια μάλιστα ώρα που οι νέοι που θα προσλαμβάνονται θα είναι με ατομικές συμβάσεις, δεν θα υπάγονται στο ΚΚΠ της ΔΕΗ και στο μισθολόγιο του σημερινού τακτικού προσωπικού και όταν από 31-12-2018 έχει τελειώσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έφερε τις μεγάλες μειώσεις στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και θα έπρεπε να σταματήσουν οι περικοπές που αυτό προέβλεπε, αυτοί με τις αποφάσεις τους δημιουργούν νέα golden boys.
Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ ήρθε να ολοκληρωθεί το πάζλ της εξυγίανσης της επιχείρησης καθώς το ΔΣ αποφάσισε, χωρίς καμία κουβέντα με τα θεσμικά όργανα του συνδικάτου, να κατεβάσει τα όρια συνταξιοδότησης των στελεχών που κατέχουν θέσεις Διευθυντών Σταθμών Παραγωγής, Ορυχείων, Εμπορίας και Υποστηρικτικών Λειτουργιών, από τα 65 έτη στα 62 (η μόνη αρνητική ψήφος ήταν του εκπροσώπου των εργαζομένων Νίκου Φωτόπουλου).
Ένα ζήτημα που όταν συζητήθηκε με την προηγούμενη διοίκηση συμφωνήθηκε να ισχύουν τα όρια που ορίζει ο ΚΚΠ/ΔΕΗ, δηλαδή τα 60-62-65 έτη ανάλογα με τη θέση και τη στάθμη σπουδών.
Η σημερινή Διοίκηση έρχεται να καταγγείλει (από 1-3-2020) συμβάσεις δεκάδων στελεχών, ανοίγοντας έτσι θέσεις για να προωθήσει ημέτερους και στελέχη από την αγορά, με τους προκλητικούς μισθούς που προαναφέραμε.
Δεν κατανοούμε τους λόγους που συνετέλεσαν ώστε να πάρει αυτή την απόφαση η Διοίκηση και να διώξει αυτά τα στελέχη.
Μήπως σκέφτεται να πάρει πίσω κάποιους από αυτούς με τριετή σύμβαση και με μισθό πολλαπλάσιο από αυτόν που παίρνουν;Εμείς απλώς ρωτάμε.
Ωστόσο δεν μας παραξενεύει και τόσο το γεγονός, αφού στους εφτά μήνες που είναι αυτή η κυβέρνηση, αυτό που έχει κάνει κατά κόρον είναι το να βολέψει τους πολιτικούς της φίλους, χωρίς κριτήρια και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα.
Η ΔΕΗ χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού. Σε αυτόν ανήκει και δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να κάνει τα πολιτικά του παιχνίδια. Το φωνάζαμε πάντα, το φωνάζουμε και τώρα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της Επιχείρησης και να καταγγέλλουμε πρακτικές σαν αυτές της σημερινής Διοίκησης.
Εμείς το κάναμε και θα το κάνουμε πάντα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου