Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ανδρουλάκης: Απανθρακοποίηση με ήπιο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο - Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος


Ομιλία στην Κοζάνη εκφώνησε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης στο προσυνέδριο του κόμματος, στην Κοζάνη, με θέμα την ενέργεια.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε στην Κοζάνη, δίνοντας το «παρών» στο προσυνέδριο του κόμματος με τίτλο «Για μια κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην ενεργειακή κρίση».

Αναφερόμενος στα ενεργειακά θέματα καθώς και στα ζητήματα που σχετίζονται με τη δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας σε άλλο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, τάχθηκε υπέρ της

απανθρακοποίησης με ήπιο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο και όχι «για να φτιασιδώσει την εικόνα του ως πράσινος πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, να ανακοινώνει την επιτάχυνση της μετάβασης και να εξαρτάται η χώρα όχι από το δικό μας εθνικό καύσιμο αλλά από το φυσικό αέριο ξένων χωρών».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε με έμφαση ότι πρέπει «η δίκαιη μετάβαση και η πράσινη ενέργεια να μην γίνει παιχνίδι λίγων μεγάλων εταιρειών, όπως θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά να αποτελέσει το εργαλείο στα χέρια τού κάθε αγρότη, κτηνοτρόφου και κάθε Έλληνα, δίνοντας την δυνατότητα να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί ενέργειας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για συμφωνία στο θέμα της επιβολής πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στην χονδρική τιμή, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή «δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ εξαιτίας ισχυρών συμφερόντων στο χρηματιστήριο Ενέργειας που εδρεύει στην Ολλανδία» και αναρωτήθηκε λέγοντας: «Γιατί όχι κύριοι της κυβέρνησης και της μείζονος αντιπολίτευσης να μην ακολουθήσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για επιβολή του πλαφόν στη λιανική τιμή; Ποια συμφέροντα θέλετε να καλύψετε, που κερδοσκοπούν σε βάρος του ελληνικού λαού;»

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «είναι ήδη στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν ώστε να μειωθεί το κόστος που επωμίζονται οι πολίτες».

Επανέλαβε την πρότασή του για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αναφέροντας στοιχεία της Κομισιόν που υπολογίζουν σε 200 δισ. ευρώ τα υπερκέρδη των εταιρειών με αφορμή τη κούρσα στις τιμές Ενέργειας. «Δεν αποτελεί λαϊκισμό, η κυβέρνηση να εφαρμόσει φορολογικές πολιτικές των υπερκερδών των ελληνικών επιχειρήσεων ενέργειας, κάτι που έχει κάνει ήδη η Πορτογαλία» σημείωσε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου