Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου: Στα ίδια επίπεδα με του Απριλίου, οι επιδοτήσεις του Μαίου

energypress.gr

Κωνσταντίνος Φιλίππου

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά τον μήνα Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των επιδοτήσεων δεν αναμένεται να μεταβληθεί ιδιαίτερα αφού η τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας έχει υποχωρήσει οριακά. Για την ακρίβεια από την αρχή του μήνα έως και χθες η τιμή ήταν πάνω από τα 242 ευρώ/MWh, ενώ τον Μάρτιο έκλεισε στα 272,68 ευρώ/MWh. Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει τις ίδιες με εκείνες του Απριλίου ενισχύσεις για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Έτσι, για τους οικιακούς καταναλωτές με μηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως 300 Κιλοβατώρες η μέση μηνιαία ενίσχυση θα είναι περίπου στα 72 ευρώ.

Για τους δικαιούχους του ΚΟΤ θα κινηθεί στα επίπεδα των 87 ευρώ τον μήνα.

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές ρεύματος η μοναδιαία επιδότηση θα είναι γύρω στα 130 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.  Για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η μοναδιαία επιδότηση αναμένεται να κινηθεί στα 230 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Ενίσχυση αναμένεται να λάβουν και τα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που καταναλώνουν φυσικό αέριο. Αυτή θα είναι στα 40 ευρώ ανά θερμική Μεγαβατώρα.

Το συνολικό πακέτο των προαναφερόμενων επιχορηγήσεων εκτιμάται κοντά στα 600 εκ. ευρώ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου