Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Τίτλοι τέλους, με απόφαση Δ.Σ., στην κοινή εταιρεία ΔΕΗ – Κοπελούζου, μετά από 8 χρόνια άκαρπης προσπάθειας

Θοδωρής Παναγούλης
Μια καινοτόμα για την εποχή της προσπάθεια, η δημιουργία κοινής εταιρείας της ΔΕΗ με έναν ιδιωτικό όμιλο (Κοπελούζος) για την ανάπτυξη καταστημάτων ανά την Ελλάδα που θα πουλούσαν ρεύμα, ενεργειακές υπηρεσίες και οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, έκλεισε και επίσημα τον κύκλο της την Τρίτη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, μετά από εισήγηση της Διοίκησης αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με την άλλη πλευρά, το «κλείσιμο βιβλίων» και η διαλυση της κοινής εταιρείας που είχε δημιουργηθεί με την επωνυμία ΔΕΗ Solar Solutions, στην οποία η ΔΕΗ είχε το 49% και η DAMCO του ομίλου Κοπελούζου το 51%.

Η εταρεία δημιουργήθηκε ως συνέχεια της συμφωνίας των δύο πλευρών που προέκυψε τον Ιανουάριο του 2012, επί προεδρίας Αρθούρου Ζερβού. Το εγχείρημα είχε δεχθεί πολύ σφοδρή κριτική από τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΔΕΗ, είχε μάλιστα ασκηθεί έντονη πίεση από τη ΓΕΝΟΠ προς την τότε διοίκηση, με αποτέλεσμα η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα συζητούσε το θέμα να είναι πολύ δυσχερής.
Ουδέποτε η εταιρεία προχώρησε σε πραγματική δραστηριότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2017, επί προεδρίας Παναγιωτάκη, όταν επιχειρήθηκε να «ξεπαγώσει» η συμφωνία και να γίνει ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο με βάση τα καινούργια δεδομένα.
Παρόλα αυτά, ούτε και σε αυτή τη φάση προχώρησε επί της ουσίας κάτι, ενώ οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις υπήρξαν και πάλι σφοδρές.


 https://energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου