Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Από τον Alpha στον ΔΕΔΔΗΕ ο Μιχ. Παπαδόπουλος: Ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, εν όψει ιδιωτικοποίησης

Γιάννα Παπαδημητρίου
Μια εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, προσθήκη πραγματοποίησε η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στο στελεχικό δυναμικό του Διαχειριστή, αφού καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών ανέλαβε ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος είναι στέλεχος που έχει διαγράψει μακρά πορεία στον ιδιωτικό τομέα, με αποκορύφωμα, ίσως, τη θητεία του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όταν και πρωταγωνίστησε στις αλλαγές στη διοίκηση του σταθμού, στα πλαίσια της εξαγοράς του από τη Motor Oil.
Το Νοέμβριο του 2018, μετά την είσοδο της Motor Oil στο κανάλι, ο κ. Παπαδόπουλος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, για να παραδώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη -παραμένοντας εκτελεστικό μέλος του ΔΣ- στον κ. Μ. Δραϊνάκη τον Μάρτιο του 2019, μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συμφωνίας μεταξύ Δ. Κοντομηνά και Motor Oil.

Αν μη τι άλλο, η ενεργός εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου στην επιτυχή εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil επιβεβαιώνει την εμπειρία και την ικανότητά του στην εκπλήρωση των σύνθετων διαδικασιών που περιλαμβάνουν τέτοιες διαδικασίες. Μια εμπειρία που αναμένεται να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.
Εξάλλου, η θέση την οποία θα καλύψει ο κ. Παπαδόπουλος είναι μια από τις δυο νέες θέσεις Γενικών Διευθυντών που αποφάσισε να θεσπίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ το Μάϊο, στα πλαίσια του οργανωτικού μετασχηματισμού του Διαχειριστή εν όψει ιδιωτικοποίησης.
Ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο κ. Παπαδόπουλος θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αν. Μάνο. 
Οι κύριες αρμοδιότητές της νέας θέσης του κ. Παπαδόπουλου είναι η κατάρτιση και η παρακολούθηση του οικονομικού προγραμματισμού της εταιρείας, οι χρηματοοικονομικές και λογιστικές δραστηριότητές της, η τήρηση φορολογικών και οικονομικών ρυθμιστικών υποχρεώσεων αυτής, η διασφάλιση χρηματορροών, και η οργάνωση Συστήματος Οικονομικής Διοικητικής Πληροφόρησης και ο έλεγχος των δεικτών απόδοσης.
Η σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Παπαδόπουλος με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι τριετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ.
Για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στον ΔΕΔΔΗΕ, θα λαμβάνει τις αποδοχές και πρόσθετες παροχές σύμφωνα με την Πολιτική Αποδοχών της εταιρείας, όπως αυτή εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ.


Αρχειοθήκη ιστολογίου