Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Δυτική Αχαΐα: 2,3 εκατ. ευρώ χρωστάει η ΔΕΥΑΔ στη ΔΕΗ

 

Αντιμέτωπη με χρέη 2,3 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Δυμαίων, οφειλή που έρχεται μεν από το παρελθόν, «καίει» ωστόσο τη σημερινή δημοτική αρχή, που καλείται να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», έχοντας στο τιμόνι της έναν δήμαρχο, που ξέρει καλά τα «κατατόπια» της Υπηρεσίας Ηλεκτρισμού, λόγω της μακράς επαγγελματικής του πορείας στη ΔΕΔΔΗΕ.

Ο «πονοκέφαλος» του Σπύρου Μυλωνά είναι τόσο μεγάλος, που δεν κρύβεται, αφού το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ πιέζει πλέον χρονικά, την ώρα που τα οικονομικά της ΔΕΥΑΔ -αν και βελτιωμένα σημαντικά - δεν αρκούν για να καλυφθεί αυτή η υποχρέωση.

Ενα αξιοσημείωτο στοιχείο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του δήμου, είναι ότι για να γίνει ρύθμιση στη ΔΕΗ, υπολογίζεται πως η ΔΕΥΑΔ πρέπει να καταβάλει μπροστά ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, ώστε το υπόλοιπο να κατανεμηθεί σε ισόποσες δόσεις πολλών μηνών, πράγμα επίσης δύσκολο στην πράξη.

Παράλληλα όμως ο Δήμος δεν έχει να κάνει μόνο με τη ΔΕΗ, αλλά και με τρίτους (προμηθευτές ή εργολάβους), στους οποίους χρωστά πολλά (περίπου ακόμα 1 εκατ. ευρώ) και καθημερινά πιέζεται από αυτούς για να πάρουν τα λεφτά τους. Σ' αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν και αρκετές δικαστικές αποφάσεις για πληρωμές χιλιάδων ευρώ, από τρίτους, που κατά το παρελθόν πρόσφεραν υπηρεσίες ή υλικά στη ΔΕΥΑΔ και προσέφυγαν για να μη χάσουν τα αναλογούντα ποσά.

«Μέχρι τώρα με τα πρόσωπά μας παρείχαν υπηρεσίες. Από δω και πέρα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε. Τα χρέη μεγαλώνουν και πρέπει να αντιμετωπίσουμε χρονοδιαγράμματα πιεστικά» έλεγαν στην «Π» στελέχη της ΔΕΥΑΔ.

Η ΔΕΥΑΔ, σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε όσους καταναλωτές χρωστούν και δεν διακανονίζουν καν τις οφειλές τους κι έτσι θ' αρχίσει να κόβει την παροχή νερού, όσο διαπιστώνει συστηματικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι συνεχίζουν να αγνοούν τις εκκλήσεις για πληρωμές. Αφού προηγηθούν τηλεφωνικές ειδοποιήσεις, θα κόβεται το νερό, αρχικά σε χρέη έως και 4.000 ευρώ, αλλά και για πιο χαμηλά ποσά 300 και 400 ευρώ.

(pelop.gr)

Αρχειοθήκη ιστολογίου