Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κραυγή αγωνίας για τον ΑΗΣ Χανίων


ΕΠΙΣΤΟΛΗ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,  

Όπως σας έχουμε αναφέρει και παλιότερα η κάλυψη της αιχμής της ζήτησης τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δικτύου της Κρήτης. Όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία, την εβδομάδα που μας πέρασε το σύστημα δούλεψε οριακά και είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε διακοπές ρεύματος στην Κρήτη καθώς η συνδρομή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν χαμηλή λόγω καύσωνα. Λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω της πανδημίας φέτος το οποίο ευελπιστούμε ότι δεν θα επαναληφθεί, και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου της υποβρύχιας σύνδεσης με το ηπειρωτικό δίκτυο, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για το ενεργειακό μέλλον του νησιού.

Φαίνεται καθαρά πόσο απαραίτητη είναι οι Σταθμοί Παραγωγής Ενέργειας για την ομαλή λειτουργία του συστήματος και στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τον κίνδυνο λειτουργίας  των σταθμών με την αποψίλωση προσωπικού λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων, μετά την εξαγγελία του προγράμματος εθελουσίας εξόδου από την επιχείρηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει άμεσα από την υπηρεσία προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των σταθμών. Ιδιαίτερα προβληματική έως αδύνατη καθίσταται η λειτουργία του ΑΗΣ Χανίων εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού εργοδηγών και χειριστών μονάδων που αποχωρεί.
Για το λόγο αυτό, παρόλο που το νησί βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο λόγω των διασυνδέσεων με το ηπειρωτικό δίκτυο, οι προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις αυτών που θα αποχωρήσουν. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας .

Με εκτίμηση
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                                  ΦΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου