Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Για τον Χατζηδάκη οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αόρατες!

 


Όλα τα πραγματικά στοιχεία που διαψεύδουν τον υπουργό ΠΕΝ

Με μια πρωτοφανή δήλωση ο Κωστής Χατζηδάκης, προσπάθησε από το βήμα της Βουλής να διαψεύσει εκατομμύρια πολίτες, υποστηρίζοντας ότι «οι καταναλωτές δεν βλέπουν τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Μόνο που τα στοιχεία υπάρχουν και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ας δούμε τα νούμερα:

-Περίοδος 2010-2014: Αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά 60%!

-Περίοδος 2015-2019: Δεν έγινε καμία αύξηση στα τιμολόγια.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και με υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, είχαμε αυξήσεις της

τάξης του 20% στα τιμολόγια τον Σεπτέμβριο του 2019, οι οποίες μεταφράζονται σε 500 εκατομμύρια ευρώ επιβάρυνση
για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.
Άκρως σημαντική είναι και η μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ αφού από τον Αύγουστο 2019 μέχρι Μάιο 2020 έχασε 8%.

Η κατάρρευση της ΔΕΗ αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020 όπου η εταιρεία παρουσιάζει μείωση κύκλου εργασιών κατά 2,4% και μειωμένο όγκο πωλήσεων κατά  15,5%.

Η συστηματική απαξίωση της ΔΕΗ, εντάσσεται στο σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας με απώτερο στόχο την τακτοποίηση των συμφερόντων μιας μικρής επιχειρηματικής ελίτ και κάποιων εταιρειών του εξωτερικού. Τα εργαλεία για την επίτευξη του στόχου είναι η μεταφορά υπέρογκου κόστους στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της χώρας και, μάλιστα, σε μια δύσκολη στιγμή λόγω της κρίσης της πανδημίας.

Και ακόμα η αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων με ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου και όχι με ΑΠΕ.

«Επιλογή της κυβέρνησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων τα υψηλά τιμολόγια»

Επιλογή της κυβέρνησης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων στην ενέργεια τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ παρά την πτώση του κόστους ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης, στη συζήτηση της επερώτησης για το «Επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΗ».

«Αυτό που κάνετε με τα τιμολόγια, στις δεδομένες συνθήκες που έχει υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος και αγοράζει από τη χονδρική η ΔΕΗ σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή και πουλά σε πολύ υψηλότερη, απ’ όταν ήταν ακριβότερο το κόστος, ξέρετε πού οδηγεί; Οδηγεί στο να δημιουργεί χώρο και για υπερκέρδη στους ιδιώτες ανταγωνιστές. Και πάλι για τους ιδιώτες ανταγωνιστές δουλεύετε» τόνισε ο Π. Σκουρλέτης.

«Εμείς είμαστε υπερήφανοι, διότι επί των ημερών μας δεν ανέβηκε ούτε ένα ευρώ το τιμολόγιο, ούτε το οικιακό, ούτε το επιχειρηματικό και οι 36 δόσεις που γίνανε τότε, ήταν μία ανάσα στις δύσκολες συνθήκες της δημοσιονομικής κατάρρευσης» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

www.avgi.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου