Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Απόφαση του ΥΠΕΝ για υπαγωγή 503 αιτήσεων στη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά»


Απόφαση του ΥΠΕΝ για υπαγωγή 503 αιτήσεων στη δράση  «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
Το ύψος της συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 433.000 ευρώ
Το πράσινο φως για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» 503 αιτήσεων άναψε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύθηκε την  στη Διαύγεια.

Το συνολικό ύψος της επιλέξιμης δαπάνης, για τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν, ανέρχεται σε 433.000 ευρώ περίπου. Με την ίδια απόφαση, παράλληλα απορρίπτονται 115 αιτήσεις.

Οι αιτούντες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα θα ειδοποιηθούν για την έγκριση μέσω του πληροφοριακού συστήματος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά», ώστε να αποδεχθούν ηλεκτρονικά την απόφαση υπαγωγής. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για να λάβουν την επιχορήγηση που έχουν αιτηθεί, για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος.

Για την καταβολή του ποσού της επιχορήγησης κάθε ωφελούμενος υποχρεώνεται εντός έξι μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής, να υποβάλει αίτημα ολοκλήρωσης της πράξης, αναρτώντας τα δικαιολογητικά ολοκλήρωσης και καταβολής της ενίσχυσης. Σε περίπτωση που το παραπάνω χρονικό διάστημα παρέλθει άπρακτο, η έγκριση απορρίπτεται αυτομάτως και χάνεται το δικαίωμα λήψης της εγκεκριμένης επιχορήγησης.

Δυνατότητα τροποποίησης των εγκεκριμένων αιτημάτων

Αίτημα που έχει εγκριθεί μπορεί να τροποποιηθεί ως προς το όχημα ή τον φορτιστή για το οποίο θα ληφθεί η επιχορήγηση, μέσα σε χρονικό διάστημα 45 ημερών μετά την λήψη της εγκριτικής απόφασης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος. Πιο συγκεκριμένα, κάθε ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης να υποβάλει αίτημα τροποποίησης που αφορά την αλλαγή (ενδεικτικά του μοντέλου οχήματος, του τύπου και του μοντέλου του φορτιστή), εφόσον η επιλογή του σε όχημα ή/και σε φορτιστή ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και απαιτήσεις της προκήρυξης του προγράμματος.

Κατ’ αναλογία, από τον Φορέα Διαχείρισης της Δράσης θα ενημερωθούν και οι αιτούντες των οποίων οι αιτήσεις δεν εγκρίθηκαν, εντός 10 ημερών από την έκδοση της απορριπτικής απόφασης. Στην ενημέρωση θα περιλαμβάνεται και ο ακριβής λόγος απόρριψήςτους.

Τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις υπαγωγής απορρίφθηκαν σε οποιοδήποτε στάδιο, μπορούν να υποβάλουν ξανά αίτημα. Προϋπόθεση η υποβολή να γίνει εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και να μην έχουν στο μεταξύ εξαντληθεί οι πόροι του προγράμματος.


Κ.Δ.

www.worldenergynews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου