Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΗ: Που θα διαθέσει τα 1,35 δισ. ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

 


Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ με τους επενδυτές να μπορούν να εγγράφονται μέχρι και τις 4 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σκοπός της διοίκησης είναι η άντληση κεφαλαίων της τάξης των 1,350 δισ. ευρώ, τα οποία και θα κατανεμηθούν για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ από το 2022 έως το 2024.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στο δελτίο τα καθαρά έσοδα από τη συνδυασμένη προσφορά θα διατεθούν για:

(α) την παροχή μέρους του κατά προσέγγιση ποσού των 3,2 δισεκατομμυρίων που έχει προϋπολογίσει η εταιρία για κεφαλαιουχικές δαπάνες σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και έργων σε γειτονικές αγορές, με στόχο την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 7,2 GW έως το 2024,

(β) την παροχή μέρους του κατά προσέγγιση ποσού των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει προϋπολογίσει για κεφαλαιουχικές δαπάνες έως το 2024 για τη συμβατική παραγωγή ενέργειας, την επιχειρηματική μονάδα που είναι αρμόδια για τις προμήθειες, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες, τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, και

(γ) στο βαθμό που είναι ευλόγως αναγκαίο και μόνο έως ποσών τα οποία δεν συνιστούν σημαντικά στοιχεία ως προς την οικονομική κατάσταση του Ομίλου, για άλλους γενικούς εταιρικούς και άλλους επενδυτικούς σκοπούς.

Με βάση το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) άμεσα και έμμεσα θα κατέχει ποσοστό μετοχών 34,123%.

Αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΗ, εδώ.

www.ot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου