Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΗ: Μειώθηκαν κατά 100 εκ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2021

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου - energypress.gr

Μείωση των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος των πελατών της ΔΕΗ, θα δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2021.

Αυτό αναφέρουν πηγές της εταιρείας σημειώνοντας τη σημασία αυτής της μεταβολής με δεδομένο ότι το 2021 περιλαμβάνει και την έναρξη της ενεργειακής κρίσης (το τελευταίο τετράμηνο), συνεπώς και των δυσκολιών που αντιμετώπισαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πληροφορίες του energypress αναφέρουν ότι η μείωση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι της τάξης των 100 εκ. ευρώ, σε σχέση πάντα με το 2020, γεγονός που αντανακλά και τη νέα στρατηγική της διοίκησης για την είσπραξη των ποσών αυτών. Πάντως, πηγές της εισηγμένης, επιδιώκοντας να κατηγοριοποιήσουν τις οφειλές σημειώνουν πως τα παλιά χρέη είναι εκείνα που μειώθηκαν.

Σε ότι αφορά το 2022 αναγνωρίζουν ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά καθώς οι δυσκολίες των καταναλωτών είναι μεγάλες και θα μεγαλώνουν περισσότερο όσο διαρκεί επί μήνες η κούρσα στις τιμές του ρεύματος. Παρόλα αυτά, προς ώρας δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ανησυχητικές ενδείξεις.

Οι διακανονισμοί ωστόσο έχουν ενταθεί γεγονός που... τρενάρει εκ των πραγμάτων τους ρυθμούς εισπραξιμότητας.

Πάντως, στελέχη της εταιρείας τονίζουν πως και το 2022 η εισηγμένη θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη των πελατών της απέναντι στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών του ρεύματος. Έτσι και φέτος θα συνεχίσει την εκπτωτική πολιτική στους πελάτες της, διαφοροποιώντας την τιμολογιακή πολιτική έναντι των ανταγωνιστών της. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ παρέχει εκπτώσεις και για τις μηνιαίες καταναλώσεις ρεύματος άνω των 300 kWh.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, το μεγαλύτερο βάρος των ανατιμήσεων φαίνεται να επωμίζονται οι επιχειρηματίες και ιδίως οι μικρομεσαίοι. Όπως εξηγούν η συγκεκριμένη κατηγορία δεν είχε λάβει κρατική επιχορήγηση τον προηγούμενο χρόνο. Οι ενισχύσεις που έλαβαν ήταν μόλις για τον Ιανουάριο και το ίδιο θα συμβεί και τον Φεβρουάριο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου