Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΔΔΗΕ: Ενημερωτικό δελτίο από Κ. Μασούρα

 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 18/02/2022 και ώρα:14.00 συνεδρίασε το Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ και συζητήθηκαν τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1.   Υποβολή προς έγκριση αφαίρεσης Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου σε καταναλωτές που επλήγησαν από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ και καταβολής αποζημιώσεων για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές των πολιτών από τις πληγείσες από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ περιοχές.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

Την αφαίρεση των Χρεώσεων Χρήσης Δικτύου που αναλογούν σε τέσσερις μήνες σε καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ και έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση χρονικό διάστημα άνω των 24 ωρών, όπως τεκμηριώνεται με βάση τα αναφερόμενα στην Εισήγηση ΔΝΣ. Οι αναλυτικές καταστάσεις με τους αριθμούς παροχής και προς αφαίρεση ποσά θα αποσταλούν στους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας που εκπροσωπούσαν τις συγκεκριμένες παροχές τον μήνα που θα οριστικοποιηθούν οι σχετικές αναλυτικές καταστάσεις, προκειμένου αυτοί να προχωρήσουν σε σχετική πίστωση των τελικών δικαιούχων.

Την καταβολή αποζημίωσης για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από τις πληγείσες από την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ» περιοχές, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, με χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου κρίνεται κατά περίπτωση και αναλόγως της πραγματικής και προσηκόντως αποδεικνυόμενης ζημιάς που υπέστη ο κάθε καταναλωτής εφόσον πληρούνται όλες οι ανωτέρω εκτιθέμενες προϋποθέσεις με χρηματικό ποσό έως 600€ ανεξαρτήτως τύπου παροχής, εφόσον η βλάβη των συσκευών οφείλεται σε βλάβη του ουδέτερου αγωγού του δικτύου χαμηλής τάσης.

Οι αποζημιώσεις για ζημιές σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης του Καταναλωτή θα γίνει απευθείας προς τον Καταναλωτή από τον ΔΕΔΔΗΕ με τις υφιστάμενες διαδικασίες.

Την εξουσιοδότηση του ΔΝΣ για την λήψη όλων των επιμέρους αναγκαίων αποφάσεων που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση των ανωτέρω. 

 

2.   Αντικατάσταση ηλεκτρομηχανικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας με νέους «έξυπνους» μετρητές. Υποβολή προς έγκριση του τεύχους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών στο πλαίσιο της Β’ Φάσης Διαδικασίας με διαπραγμάτευση με δημοσίευση διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατάρτιση Συμβάσεων Συμφωνίας Πλαισίου για την προμήθεια Εξοπλισμού Πεδίου, Advanced Metering Infrastructure System (AMI System) και Meter Data Management System (MDM System).

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

1.Την έγκριση του Τεύχους της «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Της Β’ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, ADVANCED METERING INFRASTRUCTURE SYSTEM (AMI SYSTEM) KAI METER DATA MANAGEMENT SYSTEM (MDM SYSTEM)». Η παραπάνω αναφερόμενη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ θα συνοδεύεται από μετάφραση στην αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων οικονομικών φορέων και για διεύρυνση του ανταγωνισμού. Σημειώνεται ότι το ελληνικό κείμενο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ θα υπερισχύει έναντι του αγγλικού.

2.Η Επιτροπή για την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για τη Φάση Β’ την οποία θα συνδράμει στο Έργο της ειδικός εμπειρογνώμονας χωρίς δικαίωμα ψήφου, διενεργεί την τεχνική και οικονομική αξιολόγηση καθώς και τις διαπραγματεύσεις, εισηγούμενη στο αρμόδιο αποφαινόμενο όργανο για την έγκριση των επιμέρους εκτελεστών πράξεων της Φάσης Β’ και για τα ενδιάμεσα Τεύχη που θα προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση του κάθε διαπραγματευτικού γύρου, καθώς και (εισηγούμενη) στο Διοικητικό Συμβούλιο την αξιολόγηση των οριστικών προσφορών για κατακύρωση.

3.Όπως το αρμόδιο αποφαινόμενο όργανο για την έγκριση επιμέρους εκτελεστών πράξεων της Φάσης Β’ και για τα ενδιάμεσα Τεύχη που θα προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση του κάθε διαπραγματευτικού γύρου είναι ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Δικτύου και οι Γενικοί Διευθυντές Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ψηφιοποίησης, Στρατηγικής και Μετασχηματισμού και Οικονομικών Υπηρεσιών, ενεργώντας από κοινού.

4.Την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου όπως προβεί σε όλες τις ενέργειες για τη συμμόρφωση με τυχόν εκδοθησόμενες αποφάσεις επί προδικαστικών προσφυγών, αιτήσεων αναστολών/ακυρώσεως καθώς και τυχόν πράξεων αρμοδίων Αρχών και Δικαστηρίων κατά την άσκηση προ συμβατικού ελέγχου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.

5.Την εξουσιοδότηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως προβεί στην έγκριση τροποποιήσεων ή συμπληρώσεων του Τεύχους της «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Της Β’ ΦΑΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, ADVANCED METERING INFRASTRUCTURE SYSTEM (AM SYSTEM) KAI METER DATA MANAGEMENT SYSTEM (MDM SYSTEM)», που τυχόν απαιτηθούν κατά την προετοιμασία μέχρι την αποστολή του Τεύχους στους προεπιλεγέντες ή κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας στην τυχόν τροποποίηση της σύνθεσης του αποφαινόμενου οργάνου για την έγκριση των επιμέρους εκτελεστών πράξεων της Φάσης Β’, καθώς και της Επιτροπής για την Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για τη Φάση Β’, σε περίπτωση που μέλος τους εκλείψει ή αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο ή απωλέσει την ιδιότητα βάσει της οποίας ορίστηκε.

6.Την εξουσιοδότηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υλικών, Προμηθειών & Μεταφορών (ΔΥΠΜ), όπως αποφασίζει:

*για την τροποποίηση των σημαντικών προθεσμιών της παρ.11 της Πρόσκλησης, οι οποίες αφορούν στη διεξαγωγή της διαδικασίας της β’Φάσης.       

 

3.   Τροποποίηση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου αριθ. 4173/28.12.2021 για την έγκριση προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού με Σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

-Την έγκριση του συνημμένου στην Εισήγηση τεύχους Προκήρυξης πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με τον Ν.4643/2019.

-Την εξουσιοδότηση του ΔΝΣ, όπως αποστείλει το ΑΣΕΠ το τεύχος αυτό, συμπληρωμένο με την κατανομή των προσλήψεων ανά υπηρεσιακή μονάδα κατόπιν λήψης υπόψη της διαμορφωθείσας κατάστασης και των πραγματικών δεδομένων σε εκείνο το χρονικό διάστημα προς άρτια και προσήκουσα εντέλει διαμόρφωση της κατανομής αυτής.

 

4.   Τροποποίηση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου αριθ. 903/11.4.2019 σχετικά με τις αποδοχές του έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 8μηνης διάρκειας. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

-Το προσωπικό που προσλαμβάνεται εφεξής με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Εταιρείας και αμείβεται με μηνιαίο μισθό, θα λαμβάνει αμοιβή καθοριζόμενη στη βάση του νέου νομοθετικώς καθορισθέντος νόμιμου κατώτατου μισθού, η οποία θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα τυπικά προσόντα και το αντικείμενο απασχόλησής του, ως ακολούθως:

Οι εργαζόμενοι σε θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 663€, τεχνικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 851,02€, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 885,73€, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης 987,39€ και Διπλωματούχων Μηχανικών 1.192,56€.

-Τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται για την συμπληρωθείσα προϋπηρεσία μέχρι 14.02.2012 με ποσοστό 10% για κάθε τριετία προϋπηρεσίας και έως τρεις τριετίες και συνολικά 30% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.

-Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα οικεία μητρώα ανέργων με διάρκεια ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών (μακροχρόνια ανεργία), για συμπληρωθείσα προϋπηρεσία μέχρι 14.02.2012, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία και συνολικά 15% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.

-Οι παραπάνω αμοιβές ισχύουν αναδρομικά από 1η Φεβρουαρίου 2022 και θα εφαρμοστούν σε όλο το προσωπικό που απασχολούνταν στην Εταιρεία με συμβάσεις οχτάμηνης διάρκειας κατά την εν λόγω ημερομηνία.

-Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να επιλύσει με Απόφασή του κάθε θέμα που θα προκύψει από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης.

-Η ρύθμιση αυτή γίνεται από ελευθεριότητα της Εταιρείας, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να την ανακαλέσει ή να την τροποποιήσει μερικά ή ολικά κατά την απόλυτη κρίση της, οποτεδήποτε κρίνει τούτο σκόπιμο.

-Η παρούσα καταργεί και αντικαθιστά την Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό 903/11.04.2019.


5.   Αντικατάσταση του υφιστάμενου μετοχικού τίτλου με δύο νέους μετοχικούς τίτλους. Συζήτηση και λήψη απόφασης.

Απόφαση Δ.Σ ομόφωνη.

     Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει:

1.    Εγκρίνει την ακύρωση του υπ’αριθ. 1 οριστικού τίτλου ονομαστικών μετοχών με ημερομηνία έκδοσης 23.05.2013 και την έκδοση δύο νέων μετοχικών τίτλων ως κάτωθι:

Α) Τίτλος με Α.Α. 1: ενσωματώνει 50.551.963 Μετοχές (αύξων αριθμός μετοχών 1-50.551.963), ονομαστικής Αξίας δέκα (10,00) ευρώ ανά μετοχή με δικαιούχο τη ΔΕΗ Α.Ε.

Β) Τίτλος με Α.Α. 2: ενσωματώνει 48.569.534 Μετοχές (αύξων αριθμός μετοχών 50.551.964-99.121.4970, ονομαστικής Αξίας δέκα (10,00) ευρώ ανά μετοχή, με δικαιούχο τη ΔΕΗ Α.Ε.

Αρχειοθήκη ιστολογίου