Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Γεωργιάδης: «Η απόφαση Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση διασφάλισε πόρους για τη Δυτική Μακεδονία


Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός, τόνισε πριν από λίγο στην Καστοριά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεσται στην περιοχή για να εγκαινιάσει το απόγευμα την έναρξη των εργασιών για το φυσικό άςριο. Τον Υπουργό υποδέχτηκαν στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς αγρότες της περιοχής, με συνθήματα και αποδοκιμασίες, ενώ στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους.

Στην τοποθέτησή του παρουσία των ΜΜΕ, στάθηκε στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης σημειώνοντας πως αυτή είχε συμβεί κατά 50% από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπαιρνε τη συγκεκριμένη απόφαση η Δυτική Μακεδονία δεν θα είχε τους πόρους που διασφαλίστηκαν «Είναι προσωπικό μας στοίχημα η απολιγνιτοποίηση, έχουν γίνει πολλά βήματα και προχωράμε με σοβαρό σχέδιο», είπε ο Υπουργός ο οποίος εξήρε το έργο του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος τον συνοδεύει, σημειώνοντας πως έρχεται συχνά στην περιοχή.

Μάλιστα θέλοντας να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τόνισε πως «θα βαρεθείτε να μας βλέπετε και οι μέσα και οι έξω», εννοώντας φυσικά τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και πολίτες που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς. Οι αγρότες αρχικώς διαμαρτυρήθηκαν για τη μη παρουσία τους στη σύσκεψη με τον Υπουργό, αλλά στη συνέχεια το αίτημά τους έγινε δεκτό με μια αντιπροσωπεία 5 ατόμων να συναντά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

του Ζήση Πατσιαβά, www.e-ptolemeos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου