Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Εντός του στόχου για EBITDA 885 εκατ. ευρώ τα αποτελέσματα της ΔΕΗ


Χρήστος Στεφάνο

Ισχυρές επιδόσεις και λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα επίπεδα της πρόβλεψης για 885 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ για το 2021, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της επιχείρησης.

Μάλιστα το γεγονός ότι η επιχείρηση καταφέρνει να επιτυχει τους στόχους που είχε θέσει παρά το εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον της αγοράς και την σφοδρή ενεργειακή κρίση, αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ΔΕΗ, η οποία πλέον έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί και να ισχυροποιήσει τη θέση της. 

Υπενθυμίζεται ότι στα αποτελέσματα 9μήνου η διοίκηση είχε θέσει στόχο για επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 885 εκατ. ευρώ. 

Μάλιστα καθώς η εταιρεία εισέρχεται στο 2022 καλύτερα θωρακισμένη, έχοντας πραγματοποιήσει εκτεταμένο hedging προκειμένου να αντισταθμίσει τις υψηλές τιμές τόσο στους ρύπους όσο και στο φυσικό αέριο, εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά θα κινηθεί ακόμη καλύτερα. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ πραγματοποιεί κινήσεις αντιστάθμισης τόσο με αγορές ενέργειας από το εξωτερικό όσο και στο μέτωπο των ρύπων και του φυσικού αερίου. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της εταιρείας, τέλος, η πλήρης ομαλοποίηση της αγοράς ηλεκτρισμού με μείωση των τιμών στα επίπεδα του 2019, που θα σημάνει και την επιστροφή της αγοράς και της εταιρείας στην κανονικότητα, δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2023. 

 

 https://energypress.gr/news/entos-toy-stohoy-gia-ebitda-885-ekat-eyro-ta-apotelesmata-tis-dei-akomi-kalyteres-epidoseis

Αρχειοθήκη ιστολογίου