Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Αδαμίδης: Κάθε μέρα που περνάει γίνεται άποψη και θέση των πολιτών ότι η ΔΕΗ πρέπει να ξαναπεράσει στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου


Με την παρακάτω δήλωση σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την ακρίβεια:

«Ας αφήσουμε τα ψόφια πληθωρισμός υπάρχει παντού» ήταν σήμερα η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των δημοσιογράφων να αναλογιστεί πως θα τα βγάλουν πέρα οι Έλληνες με την ακρίβεια.


Την ώρα που το κόστος της ενέργειας έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας της απουσίας κρατικής παρεμβατικότητας στην αγορά συμπαρασύροντας τις τιμές όλων των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση επέλεξε την πιο αδόκιμη στιγμή να ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Την ώρα που εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι βλέπουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και παίρνουν αντιϋπερτασικά πριν τους ανοίξουν η Κυβέρνηση εμμένει στην αυτορρύθμιση της αγοράς και στο «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», αρνούμενη ιδεοληπτικά να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ.

Ας αφήσει λοιπόν τα ψόφια ο κύριος Υπουργός και ας το παραδεχθεί. Είναι η πιο ταξική Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και χρησιμοποιούν την πανδημία ως όχημα για να προκαλέσουν μια άνευ προηγουμένου ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος. Στα δικά μας. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται άποψη και θέση των πολιτών ότι η Δ.Ε.Η. πρέπει να ξαναπεράσει -και θα ξαναπεράσει- στα χέρια του ελληνικού Δημοσίου. Δεν είναι μακριά η στιγμή που και η άμεση απολιγνιτοποίηση που αφορά τις λιγνιτικές περιοχές, θα κριθεί ως ένα τραγικό λάθος του Πρωθυπουργού που μοιραία θα αναθεωρηθεί. Καλά θα κάνουν όσοι σήμερα κρύβονται πίσω από μισόλογα και ευχολόγια να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να κατακρίνουν όσο είναι νωρίς μια επιλογή που εκθεμελιώνει και καταβαραθρώνει τη Δυτική Μακεδονία και την Αρκαδία.

Αρχειοθήκη ιστολογίου