Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΛΑΡΚΟ: Απολύονται οι 1.080 εργαζόμενοι- Ξεκινάει η επόμενη φάση των διαγωνισμών


Την απόλυση των 1080 εργαζομένων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των δύο χωριστών διαγωνισμών πώλησης της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε η κυβέρνηση  σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας και Εργασίας Κ. Χατζηδάκης.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία παραδίδεται καθαρή από τα μισθολογικά βάρη στους υποψήφιους επενδυτές και ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη φάση των δύο διαγωνιστικών διαδικασιών, που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Ειδικό διαχειριστή, ο οποίος μπήκε στην βιομηχανία την Άνοιξη του 2020.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών προβλέπεται να ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου-μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι συνδικαλιστές, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο διαγωνισμοί, που αφορούν στα μεταλλεία Εύβοιας και Καστοριάς (ειδικός διαχειριστής) και στο εργοστάσιο της Λάρυμνας μαζί με τα μεταλλεία της Λάρυμνας και του Λουτσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η εταιρεία εδώ και λίγες μέρες βαρύνεται και με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία προβλέπει τη διακοπή της λειτουργίας της.

Καθώς όμως ο νόμος για την ειδική διαχείριση της βιομηχανίας προβλέπει την παράδοσή της στο νέο επενδυτή σε κατάσταση λειτουργίας, ο Ειδικός Διαχειριστής θα πρέπει να επαναπροσλάβει μέρος του προσωπικού.

Όσοι εργαζόμενοι είναι άνω των 55 ετών, που υπολογίζονται σε περίπου 300 άτομα, θα ενταχθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Οι υπόλοιποι θα μπουν στο Ταμείο Ανεργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκκενώσουν τους οικισμούς της εταιρείας στους οποίους διαμένουν περίπου 300 οικογένειες.

 energymag.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου