Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Εξασφαλίσαμε την αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων για ΑΔΜΗΕ

 
Στο χθεσινό debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που έφερε προς ψήφιση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να κρατήσει ανοικτά μια σειρά από θέματα, ανάμεσά τους και ο ΑΔΜΗΕ με τη ΔΕΗ.
Πιο αναλυτικά, σε ερώτηση γιατί θέλει να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης και να εφαρμόσει ένα μνημόνιο ίσως
μη διαπραγματεύσιμο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πέντε-έξι σημαντικά ζητήματα που κατάφερε η κυβέρνησή του να κρατήσει ανοιχτά, δηλαδή την απομείωση χρέους, το ταμείο αξιοποίησης περιουσίας, τις εργασιακές σχέσεις, τα κόκκινα δάνεια τους.. πληστηριασμούς και τον ΑΔΜΗΕ με τη ΔΕΗ που πρέπει να παραμείνουν δημόσια, όπως τόνισε. Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι για τον ΑΔΜΗΕ είναι δυνατή η αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων, άρα δεν πωλείται απαραίτητα, όπως δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Επί των παραπών ζητημάτων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αυτό που πρέπει να κρίνει ο λαός είναι εάν θα εξυπηρετήσει ένας πρωθυπουργός και κυβέρνηση που θα δώσει μάχη ή μία κυβέρνηση που θα λέει «ναι» σε όλα. Το κρίσιμο είναι να βγούμε γρήγορα από τη μέγγενη της επιτροπείας, ανέφερε. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου