Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: "Στους νέους καιρούς χρειαζόμαστε μια άλλη σχέση πολίτη και πολιτικής"

Η όξυνση, οι ακραίες «λεκτικές» ή πολιτικές επιλογές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2015. 
Οι εποχές άλλαξαν και μαζί τους η νοοτροπία, η αντίληψη ώστε να μην επιτρέψουν “χαμένες ευκαιρίες”. Δεν επιτρέπεται να μιλάμε για ψήφους “διαμαρτυρίας”, για ψήφους με “ελαφριά” καρδιά για ψήφους “μη συμμετοχής”. Στη νέα εποχή ο πολίτης και εργαζόμενος απαιτεί (και σωστά) να γνωρίζει με λεπτομέρειες την πολιτική που θα ακολουθήσουμε. 
Και όχι μόνο. Πιστεύω ότι ο πολίτης πρέπει να μετέχει στη διαμόρφωση της πολιτικής...





 

Πρέπει να είναι ενεργός συμμέτοχος στις αποφάσεις που τον αφορούν
 Έχουμε ανάγκη όχι μόνο τη ψήφο του, αλλά και την ενεργό συμπαράστασή του. Γι αυτό αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στο διάλογο, τη συνεννόηση, τη συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών. Στους νέους καιρούς χρειαζόμαστε μια άλλη σχέση πολίτη και πολιτικής. Μια σχέση εμπιστοσύνης και συμπαράταξης για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργούνται μπροστά μας.
Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος ξεπερνιούνται ήδη από την ίδια την κοινωνία. Έχουμε το δικαίωμα της ιστορικής δικαίωσης, αλλά και την υποχρέωση να απευθυνόμαστε σε όλους του πολίτες ασχέτως του τι ψήφιζαν μέχρι χθες. Και αυτό κάνουμε. Δεν ρωτούμε κανένα, ποια είναι η ιδεολογική του προέλευση, τι ψήφιζε στο παρελθόν. Απλώνουμε τα χέρια παντού. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πολίτες αυτής της χώρας. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και των ανθρώπων γύρω μας.
Σε όλο το βίο μου προσπάθησα να είμαι συνεπής σε πρακτικές εντιμότητας, σε πολιτικές που είχαν αρχή τον άνθρωπο και θα κατευθύνονταν στον πολίτη. Η πίστη σε ένα κράτος δικαίου με κοινωνικότητα σε μια ελεύθερη οικονομία που κινείται με ανταγωνιστικότητα ήταν και είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη.
Η γενιά μου έζησε το λαϊκισμό της Αριστεράς από τα μαθητικά χρόνια, στα αμφιθέατρα, στο χώρο εργασίας, στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ζήσαμε το μηδενισμό, την έλλειψη επιχειρημάτων και συναίνεσης σε όλα τα θέματα, τον αυταρχισμό της ακραίας αντίληψης, τον λαϊκισμό σε θέματα υψίστης σημασίας αλλά και σε μείζονα θέματα. Ζήσαμε τις ταλαντεύσεις από μέρα σε μέρα, την αλλαγή πορείας για μικροκομματικά συμφέροντα.
Είναι αδιανόητο για το μυαλό και τη συνείδησή μας να παίζουμε με τις ανάγκες των πολιτών και κατευθύναμε τη πορεία μας με βάση την αλήθεια και την καλύτερη προσέγγιση της πραγματικότητας. Με λάθη, με παραλείψεις, με κούραση αλλά χωρίς σκοπιμότητες προσπαθώντας να κοιτάμε τον Έλληνα στα μάτια.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις στρατεύομαι ως υποψήφιος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ στην Α ΑΘΗΝΑΣ με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και συμμετέχω στη μεγάλη προσπάθεια της παράταξης και της Πατρίδας.

  ΕΥΓΕΝΙΟΣ (Σάκης)  ΚΟΛΛΑΤΟΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου