Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το μπλακ άουτ που έπληξε όλη την Κέρκυρα!

από το www.corfupress.com

Ερωτηματικά για την επάρκεια και την κατάσταση της
υποδομής του ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) στην Κέρκυρα αλλά και σε όλη τη ΒΔ Ελλάδα, προκαλεί το δίωρο (!) γενικό black out που έπληξε τα ξημερώματα το νησί...

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 12:30 περίπου μετά τα μεσάνυκτα, σταμάτησε πλήρως η τροφοδοσία της Κέρκυρας με ηλεκτρική ενέργεια από τους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς, με αποτέλεσμα λίγο μετά την κακοκαιρία το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι!Για δύο ώρες, δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση πουθενά στην Κέρκυρα, τους Παξούς, τα Διαπόντια αλλά και το μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσπρωτίας, ενώ έως νωρίς τα ξημερώματα δεν υπήρχε στο..
ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας σαφής εικόνα για τα αίτια που οι ηπειρωτικές εγκαταστάσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σταμάτησαν την τροφοδοσία.
Το ρεύμα άρχισε να έρχεται σταδιακά στις διάφορες γραμμές παροχής, από τις 2:45 το πρωί.
Θα αναζητηθεί επίσημη απάντηση από το ΔΕΔΔΗΕ για τα αίτια του μπλακ άουτ αλλά και το σχέδιο για να μην επαναληφθεί. Άλλωστε, η πλέον των δύο ωρών γενική διακοπή ρεύματος, ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί σε τέτοια έκταση και χρονική διάρκεια τουλάχιστον εδώ και δεκαετίες...
Ας σημειωθεί ότι λόγο της διακοπής, μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν τόσο στην καταμέτρηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όσο και στην υποδοχή των εκλογικών σάκων, ενώ η ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος από την Περιφέρεια σταμάτησε στο 224 από το 227 εκλογικό τμήμα.
Την ώρα του black out, μόλις είχε τελειώσει η συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα και ήταν έτοιμη η Λαϊκή Ενότητα, η οποία ωστόσο δεν πρόλαβε αφού τους πρόλαβε η... ΔΕΔΔΗΕ!

Αρχειοθήκη ιστολογίου