Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν θα περάσουν


Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Παναγιώτης Λαφαζάνης
επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και το Νίκο Φωτόπουλο και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΛΑΕ.
Αμέσως μετά ο Παν. Λαφαζάνης έκανε τη ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:
«Επισκεφτήκαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε μια συζήτηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους εργαζόμενους και πρώτα από όλους τον Νίκο Φωτόπουλο και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Γιώργο Αδαμίδη για την υποδοχή που μου έκαναν, τη φιλοξενία και τη δυνατότητα που μου..
έδωσαν να συνομιλήσω με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ είναι στην καρδιά μου, στην καρδιά της Λαϊκής Ενότητας. Στην καρδιά μας είναι επίσης όλος ο κόσμος που δουλεύει στη ΔΕΗ. Που μοχθεί για να έχει επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας η χώρα. Ο κόσμος της ΔΕΗ αγωνίζεται για να ανασυγκροτηθεί η ΔΕΗ και να μπορεί να είναι ακόμη πιο αποδοτική για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και πολύ φτηνότερες στον ελληνικό λαό και στην ελληνική οικονομία.
Όμως, αυτόν τον ενεργειακό γίγαντα οι μνημονιακές δυνάμεις – και δυστυχώς ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλ. Τσίπρα –, αυτόν τον ενεργειακό γίγαντα θέλουν να τον διαλύσουν και να τον αποσυνθέσουν. Αυτά που συνομολογήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο συνιστούν ένα έγκλημα σε βάρος της δημόσιας ενέργειας, σε βάρος της ΔΕΗ. Με το τρίτο μνημόνιο η ΔΕΗ χάνει από τον Οκτώβριο το 25% των πελατών της και θα προσφέρει μπιρ παρά στους κερδοσκόπους ιδιώτες την πιο φτηνή παραγωγή της σε ενέργεια.
Είναι απαράδεκτο, πρωτοφανές και πραξικοπηματικό με νομοθετική ρύθμιση η τροϊκανή χούντα, μαζί με τις παραδομένες μνημονιακές δυνάμεις, να σπρώχνουν την επιχείρηση της ΔΕΗ να προσφέρει το 25% των δυνατοτήτων της στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά σε κανένα σημείο του πλανήτη, ακόμα και στη χειρότερη αποικία. Ακόμη περισσότερο, προς αυτήν την κατεύθυνση η ΔΕΗ υποχρεώνεται να χάσει το 50% των πελατών της και το 50% της παραγωγικής της βάσης ως το 2020. Δηλαδή μιλάμε για το τέλος της ΔΕΗ. Μιλάμε για την περιθωριοποίηση της ΔΕΗ. Μιλάμε ότι τη ΔΕΗ την πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων.
Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτό το έγκλημα δεν θα γίνει στη χώρα. Η Λαϊκή Ενότητα θα αντισταθεί. Κι αν έχει ισχυρή δύναμη στην επόμενη Βουλή, το σχέδιο που έχει διαμορφωθεί μέσα από το τρίτο μνημόνιο σε βάρος της ΔΕΗ και σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν θα περάσει.
Όπως, αν έχουμε ισχυρή παρουσία στη Βουλή, αν έχουμε, που θα έχουμε, μια ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, δεν θα περάσει και το τρίτο μνημόνιο. Θα σταματήσει η λεηλασία και η καταλήστευση του τόπου και του ελληνικού λαού. Θα σταματήσει το τσεκούρωμα στις συντάξεις και στους μισθούς. Θα σταματήσει η φορολεηλασία, θα σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας, θα σταματήσει η εθνική υποτέλεια. Δύναμη στη Λαϊκή Ενότητα για να χαλάσουμε, να καταστρέψουμε, να ακυρώσουμε αυτή τη μνημονιακή σούπα και την καταστροφή που ετοιμάζουν».

 http://energypress.gr/news/lafazanis-i-dialysi-kai-xepoylima-tis-dei-den-tha-perasoyn

Αρχειοθήκη ιστολογίου