Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Το νέο κέντρο διανομής της ΔΕΗ στο επίκεντρο συνεδρίασης στη Ρόδο

Η εξέταση εναλλακτικών προτάσεων για την εγκατάσταση νέου
υποσταθμού- κέντρου διανομής της ΔΕΗ θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σήμερα στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική, στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στο γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευάγγελου Μανδρικού, έχουν προσκληθεί για να λάβουν μέρος εκτός από τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, οι επικεφαλής των.. παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας κκ. Στράτος Καρίκης, Χατζής Χατζηευθυμίου, Γιώργος Υψηλάντης και Τάκης Πότσος, ο πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του ΤΕΕ κ. Ιάκωβος Γρύλλης με αναπληρωτή τον κ. Μιχάλη Μπράτιτση, οι εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ κκ. Πέτρος Θεοδωράκης και Κώστας Παγώνης και ο εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου κατοίκων Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου κ. Φιλήμωνας Κωνσταντινίδης.
Στην σύσκεψη θα κατατεθούν προτάσεις για τους χώρους όπου θα μπορούσε να εγκατασταθεί ο νέος υποσταθμός. Παλαιότερα το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση της συγκεκριμένης υποδομής είχε εστιαστεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων όμως αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος και να κατατεθούν προτάσεις για την εγκατάσταση του σταθμού σε άλλο σημείο της πόλεως.
Ομιλώντας στη «δ» ο υπεύθυνος Δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ κ. Κώστας Παγώνης δήλωσε πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει και δεύτερος υποσταθμός – κέντρο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.
«Έχω την ευθύνη για το δίκτυο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος και στη Ρόδο. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Πρέπει να καλύπτουμε τις ανάγκες των πολιτών σε ηλεκτρικό ρεύμα. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε. Στην πόλη της Ρόδου μοναδικό μας μέσο είναι το κέντρο διανομής που λειτουργεί στο Ροδίνι. Με αυτό ό,τι μπορούμε κάνουμε» δήλωσε ο κ. Παγώνης.
Σε ερώτηση αν το κέντρο διανομής που λειτουργεί στο Ροδίνι θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες, ο κ. Παγώνης δήλωσε:
«Σε όλες τις πόλεις λειτουργούν τουλάχιστον δύο υποσταθμοί για τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, όταν προκύπτουν βλάβες δεν δημιουργούνται προβλήματα αφού οικίες και επιχειρήσεις τροφοδοτούνται με ρεύμα μέσα σε λίγα λεπτά. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού αλλά υπάρχουν ζητήματα σε αυτό το θέμα. Χωρίς δεύτερο κέντρο διανομής όταν σημειώνονται βλάβες στα δίκτυα θα καθυστερεί η επαναφορά παροχής ηλεκτρικού ρεύματος».
Ο κ. Παγώνης δήλωσε ακόμα ότι εξαιτίας της εμπλοκής που έχει σημειωθεί στο έργο κατασκευής δεύτερου υποσταθμού στην πόλη της Ρόδου θα μείνει ανενεργό το σύγχρονο κέντρο τηλεχειρισμού που κατασκευάζεται από τη ΔΕΗ.
«Με αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατο να έχουμε εναλλακτική τροφοδότηση της πόλεως με ηλεκτρικό ρεύμα. Το επόμενο έτος θα ολοκληρωθεί η κατασκευή σύγχρονου κέντρου τηλεχειρισμού . Με τη λειτουργία αυτού η αποκατάσταση των βλαβών θα είναι θέμα ολίγων λεπτών. Χωρίς τον δεύτερο υποσταθμό δεν μπορεί και αυτή η υποδομή να λειτουργήσει», δήλωσε ο κ. Παγώνης.


 http://energypress.gr/news/neo-kentro-dianomis-tis-dei-sto-epikentro-synedriasis-sti-rodo

Αρχειοθήκη ιστολογίου