Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Περί συμπράξεων ΔΕΗ- ιδιωτών, και περί διαρροών...

Πολλοί αναρωτιώνται ποιός διαρρέει τα σενάρια που διαβάζετε
τελευταίως, ως εναλλακτικά εφόσον αποτύχουν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ, και τα οποία αφορούν από την πώληση μονάδων της ΔΕΗ έως συμπράξεις με ιδιώτες. Το υπουργείο, η ΔΕΗ, η αγορά, η τρόικα;  Ενα θα σας πω. Ως προς τα περί πώλησης σταθμών δεν γνωρίζω. 
Αλλά τα σενάρια περί συμπράξεων ΔΕΗ με ιδιώτες για είσοδο των τελευταίων με μειοψηφικό ποσοστό 49% σε μονάδες της επιχείρησης, είχαν ακουστεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Μέλος της..
ελληνικής ομάδας που συμμετείχε στις συζητήσεις των Βρυξελλών μου μετέφερε ότι η πηγή των σεναρίων ήταν η ΔΕΗ. Τότε μάλιστα, το σενάριο της σύμπραξης είχε πέσει στο τραπέζι όχι ως εναλλακτικό σε περίπτωση τυχόν αποτυχίας των ΝΟΜΕ, αλλά ως συμπληρωματικό των ΝΟΜΕ. 
Τι εννοώ; Ακριβώς επειδή ο στόχος μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 50% ως το 2020 είναι δύσκολα επιτεύξιμος μόνο με τα ΝΟΜΕ, είχε προταθεί και η είσοδος ιδιωτών σε υφιστάμενες μονάδες της ΔΕΗ με τη μορφή της σύμπραξης. 
Τότε μάλιστα, η πρόταση είχε ακουσθεί ενδιαφέρουσα στην ελληνική ομάδα των Βρυξελλών. Σας μεταφέρω απλώς τι ακούω σύντροφοι, αλλά καρατσεκαρισμένο… Από πηγές πέραν πάσης αμφισβητήσεως..

 http://energypress.gr/blogs#row-66787

Αρχειοθήκη ιστολογίου