Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Διευθετεί το πρόβλημα των αυθαιρέτων και προχωράει το νέο κέντρο διανομής στη Ρόδο ο ΔΕΔΔΗΕ

Μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης Αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης Ρόδου, το επόμενο βήμα για την πρόοδο του έργου για το νέο κέντρο διανομής στη Ρόδο αφορά την αποδοχή των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης.
Έτσι, στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διευθυντή της Περιοχής Ρόδου της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νησιών για να εκπροσωπήσει την εταιρεία στα σχετικά ζητήματα, καθώς και σε όποιες άλλες ενέργειες χρειαστεί σε σχέση με υπηρεσίες και φορείς
της Ρόδου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου.
Το χρονικό περιθώριο που δίνεται για την αποδοχή των προστίμων είναι 30 ημέρες μετά τις 16.2.2017, ημέρα κατά την οποία τοιχοκολλήθηκε η Έκθεση Αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης Ρόδου
Ακόμα, το ΔΣ αποφάσισε την άμεση καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών και την άμεση καταβολή των προστίμων με μείωση 30%, βάσει του ν. 2300/1995.
Μετά την εφαρμογή της μείωσης αυτής, το πρόστιμο ανέγερσης φτάνει τα 111.568,80 ευρώ, ενώ το πρόστιμο διατήρησης είναι 5.578,44 ευρώ, εφόσον δεν υπάρξουν διορθώσεις από την Υπηρεσίας Δόμησης. 
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για το έργο «Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση του Κέντρου Διανομής 150 kV/MT Κλειστού Τύπου GIS Ρόδου»  έχει υπογραφεί με την εταιρεία ΑΒΒ Α.Ε.  

http://energypress.gr/news/dieythetei-provlima-ton-aythaireton-kai-prohoraei-neo-kentro-dianomis-sti-rodo-o-deddie

Αρχειοθήκη ιστολογίου