Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Σέλτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Θα στηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, γιατί αλλιώς πρέπει να πάω στο Άγιο Όρος!

«Θα ψηφίσω την απόφαση της κυβέρνησης. Έχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού όπως όλοι οι αριστεροί» ανέφερε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας.      
Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ, υποστήριξε πως η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει τις υδροηλεκτρικές μονάδες από την ατζέντα της συζήτησης για πώληση μέρους της επιχείρησης επισημαίνοντας πως οι σκληρές αποφάσεις για τη επιχείρηση έπρεπε να ληφθούν 20 χρόνια τώρα.   
Ολόκληρη η δήλωση του:
«Το ενεργειακό που μπήκε παρεμπιπτόντως σαν τρίτος πυλώνας συζήτησης μέσα στην διαπραγμάτευση, δεν το περιμέναμε, μπήκε προτού δυο μήνες. Αλλά είδαν φως και μπήκαν οι
δανειστές, η τρόικα, και μας έβαλαν έναν προβληματισμό πάνω στον οποίο καλούμαστε να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση. Και μάλιστα αποφάσεις επώδυνες για την περιοχή μας, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο ενεργειακός άξονας της Δυτικής Μακεδονίας είναι γνωστό ότι τροφοδοτεί το 90% του ρεύματος στην Ελλάδα. Καλούμαστε τώρα να πάρουμε σκληρές και μοναδικές αποφάσεις, οι οποίες κανονικά έπρεπε, εδώ και 20 χρόνια είναι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το μονοπώλιο στο λιγνίτη πρέπει να τελειώσει, ή μέρος να παραχωρηθεί.
Αυτό που κατορθώσαμε είναι να βγάλουμε από την ατζέντα συζήτησης τα υδροηλεκτρικά. Και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία, δεν είναι μικρό. Ίσως με αυτόν τον σχεδιασμό που θα μας παρουσιάσει και η ΔΕΗ και το υπουργείο, ίσως είναι διέξοδος για τη ΔΕΗ. Γιατί δεν το κρύβω, η ΔΕΗ είναι σε δύσκολη κατάσταση και να δούμε πώς θα πορευτούμε από ‘δω και στο εξής ούτως ώστε μην χάσουμε αυτό το αγαθό του ρεύματος το οποίο παράγει η δημόσια επιχείρηση.
Πρέπει να μπει στην ατζέντα μας να πάρουμε το 17% από τα υπέρ να το πάμε στο υπέρ-ταμείο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ο κ. Σταθάκης εκείνο που πέτυχε είναι ότι στο σχήμα το επενδυτικό το οποίο θα υπάρχει, αν θα υπάρξει και όποτε θα υπάρξει, είναι σε διαπραγμάτευση, φυσικά η ΔΕΗ δεν μπορεί να μπει αλλά μπορούν να συμμετάσχουν και η Περιφέρεια, αλλά και σχήματα δημόσιου συμφέροντος. Εγώ θα στηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης, δεν το κρύβω, αλλά έχω τα ερωτηματικά, έχω το σφίξιμο της καρδιάς, έχω το σφίξιμο του στομαχιού που το έχουμε όλοι οι αριστεροί που έχουμε μια διαδρομή 30-40 χρόνια μέσα στην Αριστερά. Δηλαδή κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις, αλλά παρόλα αυτά είμαι μάχιμος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάω στο Άγιο Όρος για μοναχός».

4 σχόλια:

 1. IΣΩΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΚΕ ΒΟΛΕΥΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "πως η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει τις υδροηλεκτρικές μονάδες από την ατζέντα της συζήτησης για πώληση μέρους της επιχείρησης... "
  Μάς δουλεύεις κ.Βουλευτά. Δέν σάς ενημέρωσε ο κ.Σταθάκης οτι οσο αφορά τήν πώληση τών υδροηλεκτρικών αυτή μετατέθηκε γιά τό 2018. Αφού οπως λές καί πιστεύεις καί εσύ οτι η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό δέν γνωρίζεις οτι τά αγαθά δέν εμπορεύονται καί δέν πωλούνται.
  Καλύτερα μάλλον νά πάς στό Αγιο Όρος νά προσευχηθείς γιά εξιλεωθείς εσύ καί οι συνάδελφοί σου γιά τά ψέματα πού είπατε καί κοροιδέψατε τόν κάσμο γιά έρθετε στήν εξουσία. Αν είσθε αριστεροί καί εφαρμόζεται αριστερή πολιτική τί νά φοβίζει πλέον τόν λαό η Νεοφιλελεύθερη πολιτική τού Μητσοτάκη. Τό ίδιο πράγμα είσθε στά μάτια τού λαού, η άλλη όψη τού ίδιου νομίσματος. Ν Τ Ρ Ο Π Η !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου