Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δημητριάδης: ΔΝΤ και ΝΔ φέρνουν από την πίσω πόρτα την πώληση της ΔΕΗ

Δεν υπάρχει θέμα πώλησης της ΔΕΗ και αυτά είναι σενάρια από τους κύκλους του ΔΝΤ και της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης και επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως "σε κάθε ευκαιρία βάζουν το θέμα στο τραπέζι συμμαχώντας με τους δανειστές και πιέζοντας την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει".
"Τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια νέα επίθεση από τους κύκλους του ΔΝΤ και της ΝΔ που επιθυμούν να βάλουν διακαώς την τελευταία στιγμή από την πίσω πόρτα της διαπραγμάτευσης το ζήτημα της πώλησης του 40% της επιχείρησης, που δεν είναι στο δικό μας πολιτικό σχέδιο", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9Fm".
Πρόσθεσε ότι "εμείς σαν κυβέρνηση συντασσόμαστε απέναντι σε αυτές τις
πρακτικές", ενώ συμπλήρωσε πως "το δικό μας σχέδιο είναι η ενδυνάμωση της επιχείρησης της ΔΕΗ ώστε στο νέο πλαίσιο που δημιουργείται στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας να είναι ανταγωνιστική και κερδοφόρα σε μεγαλύτερο βαθμό".
Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που έχουν βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, στην Αθήνα. "Συναντιόμαστε με τον υπουργό για να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και τι ακριβώς διαμείβεται σε επίπεδο απαιτήσεων. Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε πολιτικό σχέδιο και σ’ αυτό θα επιμένουμε. Θα δούμε και θα αξιολογήσουμε τα αιτήματα. Αυτή η σεναριολογία που ακούγεται απλά διογκώνει την ατζέντα των δανειστών και της ΝΔ στο δημόσιο λόγο και τίποτα περισσότερο".

 http://energypress.gr/news/dimitriadis-dnt-kai-nd-fernoyn-apo-tin-piso-porta-tin-polisi-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου