Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Στο εργοτάξιο της λιγνιτικής μονάδας "Πτολεμαΐδα V" βρέθηκε ο Γ. Σταθάκης

Τις εργασίες κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας "Πτολεμαΐδα V" της ΔΕΗ επιθεώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.
Ο υπουργός σχολίασε ότι η πέμπτη μονάδα θα είναι η "ναυαρχίδα" των λιγνιτικών μονάδων και ότι είναι "η πιο σημαντική επένδυση της ΔΕΗ για τα επόμενα τριάντα χρόνια" και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι, παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, τον υπουργό ενημέρωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του έργου, Μιχάλης Δερβενιωτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι όταν ολοκληρωθεί η μονάδα θα είναι μια από τις πιο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες, υψηλής

ενεργειακής απόδοσης (41,5%) συγκριτικά με τις ήδη υφιστάμενες (η πλέον αποδοτικότερη εξ αυτών φτάνει στο 36,%), με σύγχρονα μηχανήματα και εγκαταστάσεις, η οποία "έχει συμβολαιοποιηθεί με τις βέλτιστες τεχνικές" και με πολύ αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές ρύπων, πολύ πιο κάτω από τα θεσμοθετημένα επιτρεπόμενα όρια.

Ο κ. Δερβενιωτάκης τόνισε, ότι ήδη έχει εκτελεστεί το 18% των έργων πολιτικού μηχανικού και η μονάδα αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2020, ενώ το φθινόπωρο του 2019 θα γίνει η δοκιμαστική λειτουργία της.

Αυτή τη στιγμή, εργάζονται στο εργοτάξιο τετρακόσια άτομα, ενώ τον Μάιο ξεκινά και η μηχανολογική ανέγερση, οπότε στο τέλος του χρόνου θα φτάσει τα οκτακόσια. Του χρόνου, τέτοια εποχή, ο αριθμός των εργαζομένων θα αγγίξει τα χίλια με χίλια εκατό άτομα, ενώ στα μέσα του 2018 που θα ξεκινήσει και η ηλεκτρολογική ανέγερση, θα εργάζονται περίπου 1.400 άτομα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ένα δισεκατομμύριο τριακόσια ογδόντα οκτώ εκατομμύρια (1,388 δισ.) ευρώ.

 http://energypress.gr/news/sto-ergotaxio-tis-lignitikis-monadas-ptolemaida-v-vrethike-o-g-stathakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου