Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Σβίγκου: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί

«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δεν θα αφήσουμε από την πίσω πόρτα, όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ, την ιδιωτικοποίησή της».
Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98. Η κ. Σβίγκου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Όπως είπε η κυρία Σβίγκου, «αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του
ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να φέρουμε από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ, η οποία είδαμε και την παρέμβαση που έκανε πριν από λίγες ημέρες. Τη στιγμή της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψή της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές». 
«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος-κυβέρνησης, Σκουρλέτη-κυβέρνησης κ.ο.κ.», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου. 

 http://energypress.gr/news/svigkoy-i-dei-den-prepei-na-idiotikopoiithei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου