Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΣΕ 2015

Δικαίωση του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, αποτελεί η άποψη της Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών, που προκύπτουν από την πλήρη υλοποίηση της ΕΣΣΕ 2015.
Με απόφαση του Δ.Σ. του και αφού η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε προειδοποιηθεί εξωδίκως, ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ με αίτησή του από 11/07/2016 στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας διεκδίκησε την επίλυση της εκκρεμότητας που έχει δημιουργηθεί λόγω της μη πλήρους υλοποίησης της ΕΣΣΕ 2015 για το χρονικό διάστημα 1-3-2015 έως 31-8-2015.
Έπειτα από τις απαραίτητες συζητήσεις, η άποψη της Επιθεώρησης Εργασίας που διατυπώθηκε, καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει τους όρους της ΕΣΣΕ, δικαιώνοντας πλήρως τον
ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ.
Απορρίπτοντας το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, η κίνηση αυτή, δεν προβλήθηκε αλλά αποσκοπούσε στην πίεση της Διοίκησης να υλοποιήσει την ΕΣΣΕ 2015.
Μια ΕΣΣΕ που, δεδομένων των συνθηκών, είχε θετικό πρόσημο για τους εργαζόμενους.  
Μια ΕΣΣΕ που πολεμήθηκε από Σωματεία εργαζομένων, αλλά και από παράγοντες εντός και εκτός του Ομίλου ΔΕΗ.
Η μη υλοποίησή της με διάφορες προφάσεις και διλήμματα αποτελεί ασέβεια για το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 
Η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε, αλλά η ανακοίνωση από Σωματείο, με τυμπανοκρουσίες, έχει μοναδικό σκοπό την άγρα μελών και τουλάχιστον προσβάλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και των θυγατρικών της να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την ΕΣΣΕ 2015.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν μεθόδους λαϊκισμού και δημαγωγίας από την μία και τα διάφορα διλήμματα από την άλλη. 
 Συνεχίζουμε σε ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ…
 Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου