Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του "ΤΟΞΟΤΗ" στις εργολαβίες ΔΕΔΔΗΕ


Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων από 20/3 μέχρι 31/3 αποφάσισαν με ψηφοφορία σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάρτη στα γραφεία του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, οι εργαζόμενοι του «Τοξότη» στις εργολαβίες ΔΕΔΔΗΕ σε Αττική και Κόρινθο.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 13 Μάρτη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Τις κινητοποιήσεις προκηρύσσει το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, και έχουν υπερψηφιστεί στις συνελεύσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
Η απεργία ξεκίνησε γιατί, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εργοδοσία αθέτησε
την υπόσχεσή της να πληρώσει τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη στις 10 Μάρτη, ημερομηνία στην οποία είχε δεσμευτεί η ίδια.
Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, η εργοδοσία κατέβαλε τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου και δεσμεύτηκε να πληρώσει τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου στις 31 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου έως τις 10 Απρίλη.
Συγκεκριμένα, τα απεργιακά μέτρα που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι έχουν ως εξής: εργασίες θα πραγματοποιούνται μόνο Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00 - 15.00. 
Στην απόφασή τους τονίζουν:
«Οι εργαζόμενοι του "ΤΟΞΟΤΗ" έχουν εμπειρία πλέον από τις μεθοδεύσεις και τις προθέσεις της εργοδοσίας. Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν πρέπει να επαναπαύονται, αντιθέτως πρέπει με συνεχή αγώνα να παλεύουν για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους, ειδικά στις δύσκολες για τους εργαζόμενους σημερινές συνθήκες.
Κυβέρνηση - κουαρτέτο - ΣΕΒ - ΕΕ επιφυλάσσουν νέο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν κοινή στρατηγική απέναντι στην εργατική τάξη. Απαντάμε με την ενότητα μας και τον αγώνα μας, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας, συμπορευόμενοι με άλλα ταξικά Σωματεία».

Αρχειοθήκη ιστολογίου