Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ανακωχή στον πόλεμο ΓΕΝΟΠ – διοίκησης λόγω… Πάσχα

Ανακωχή για τις πασχαλινές διακοπές κήρυξαν υπουργείο ΠΕΝ και διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ για τα επίμαχα θέματα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και του τροφείου.
Αν και συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν πως στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Γιώργου Σταθάκη, του προέδρου της εταιρίας Μανόλη Παναγιωτάκη και του προέδρου Γιώργου Αδαμίδη, δεν υπήρξε συμφωνία, εντούτοις το υπουργείο με ανακοίνωση του μιλά για θετικό κλίμα και σύγκλιση απόψεων.
Η συνάντηση αφορούσε τη συλλογική σύμβαση εργασίας και σύμφωνα με κύκλους της ΓΕΝΟΠ, «υπουργείο και διοίκηση της ΔEΗ επέλεξαν τη σύγκρουση και θα την έχουν».
Συνδικαλιστές των εργαζομένων θεωρούν ότι «η πρόταση της διοίκησης της εταιρίας για διάθεση του
τροφείου των έξι ευρώ ημερησίως μόνο σε 600 εργαζόμενους που αμείβονται με μικτό μισθό κάτω από 1.500 ευρώ σε συνδυασμό και με την εντός ολίγων ημερών κατάθεση του νομοσχέδιο για την πώληση των μονάδων ήταν τακτική για την πρόκληση των αντανακλαστικών του κοινωνικού αυτοματισμού». Δηλαδή, να θεωρηθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔEΗ ως συντεχνιακές για τη διατήρηση προνομίων.
Η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΕΝ παραπέμπει στη συνέχιση των διμερών επαφών, διοίκησης εταιρίας και ΓΕΝΟΠ, και ανανέωση στην τριμερή συνάντηση μετά το Πάσχα.
Πάντως, οι αντιδράσεις σωματείων της Ομοσπονδίας που βάλλουν κατά του προέδρου της δημόσιας εταιρίας και της κυβέρνησης, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για συμβιβασμούς, στο θέμα τουλάχιστον της παροχής του ημερησίου επιδόματος σίτισης.

 https://energypress.gr/news/hr-kolonas-dei-anakohi-ston-polemo-genop-dioikisis-logo-pasha

Αρχειοθήκη ιστολογίου