Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

ETE/ΔΕΗ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα στρατηγικών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, δίνει την χαριστική βολή στον ενεργειακό γίγαντα της χώρας

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΔΕ ΕΤΕ / ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Β'


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση του νομοσχεδίου πώλησης των μονάδων 3 και 4 Μεγαλόπολης μαζί με τα Ορυχεία, την μονάδα Μελίτη 1 και την άδεια της Μελίτη 2 στη Φλώρινα μαζί με τα ορυχεία τους.
Με την πρόταση αυτή η κυβέρνηση ξεπουλάει τις καλύτερες λιγνιτικές μονάδες βάσης της ΔΕΗ οδηγώντας έτσι την επιχείρηση σε διάλυση και το προσωπικό θυσία στο βωμό του κέρδους και της έλλειψης ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας.
Αυθαίρετα, (αφού καμία απόφαση δικαστηρίου και καμία επιτροπή της Ε.Ε μέχρι σήμερα δεν υποχρεώνουν την κυβέρνηση να προβεί σε πώληση μονάδων της
ΔΕΗ) ξεπουλάει και οδηγεί σε μαρασμό και ερημοποίηση τις τοπικές κοινωνίες της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης ξεχνώντας την μέχρι σήμερα προσφορά τους στην ενεργειακή επάρκεια του συστήματος και την ενίσχυσης της Εθνικής Οικονομίας.
Το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα στρατηγικών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, δίνει την χαριστική βολή στον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, καθιστώντας τον παιχνίδι στα χέρια της αγοράς και των αρπακτικών πολυεθνικών ενέργειας.
Στο νομοσχέδιο τα εργασιακά δικαιώματα υποτίθεται ότι διατηρούνται στις νέες εταιρείες των λιγνιτικών μονάδων που θα περάσουν στους ιδιώτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιώτες αγοραστές δεν θα μπορούν να προβούν σε απολύσεις.
Είναι προφανές ότι η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ γίνεται ευκαιρία για να διαλυθούν ταυτόχρονα εργασιακές σχέσεις, εργασιακά δικαιώματα και μισθοί στον χώρο της ΔΕΗ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις όποιες, δήθεν, «συντεχνιακές» κατακτήσεις.
Καλούμε όλα τα μέλη μας σε ετοιμότητα επειδή ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα, ποτέ δεν είναι αργά για να κερδηθεί και αυτή η μάχη, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για μια ενιαία και Δημόσια ΔΕΗ με ρεύμα φθηνό για το λαό .
Καλούμε όλο τον Ελληνικό λαό να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον δίκαιο αγώνα που θα δώσουμε πάνω από όλα για την προάσπιση των συμφερόντων του και της Επιχείρησης.
Εκ της ΤΔΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου