Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Δριμύ κατηγορώ Καμπισιούλη για την κατάσταση στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης: "Επικρατεί διάλυση και απόλυτη απαξίωση"

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Τάκης Καμπισιούλης.
Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του, επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιωτάκη στον οποίο κάνει λόγο για "απογοητευμένο, φοβισμένο και ελλιπές προσωπικό σε όλα τα πόστα και τους τομείς, που δουλεύει καθημερινά δωδεκάωρο προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες λειτουργίας των μονάδων και του ορυχείου", για "διαλυμένα ασυντήρητα και επικίνδυνα μηχανήματα και εξοπλισμούς" και για "ανύπαρκτες υποδομές, δρόμοι πρόσβασης, αντλιοστάσια".
Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του κ. Καμπισιούλη.
Συγχαρητήρια κύριε Παναγιωτάκη, κατορθώσατε εκτός από την πλήρη διάλυση της ΔΕΗ Α.Ε. μέσα σε ακριβώς ένα χρόνο επίσημης λειτουργίας να διαλύσετε και το ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης.
Αυτό το οποίο δεν γνωρίζουμε είναι εάν η διάλυση και η πλήρης απαξίωση των ορυχείων και των ατμοηλεκτρικών σταθμών ήταν στα σχέδια σας ή προέκυψε από την ανικανότητα των αποτυχημένων συνεργατών σας.
Ακόμα και σήμερα μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών και αντιγράφοντας τις πρακτικές, της απερχόμενης κυβέρνησης και του προεδρείου της Ελληνικής Βουλής, στην Λιγνιτική Μεγαλόπολης συνεχίζουν να κάνουν οι υποτακτικοί της
διοίκησης, τις μετατάξεις και μεταθέσεις ημετέρων καθώς και απευθείας αναθέσεις εργολαβιών και προμηθειών καταστρατηγώντας και παραβιάζοντας όλους τους νόμους του κράτους και τους κανονισμούς της Επιχείρησης, αγνοώντας και αδιαφορώντας ότι εδώ είναι εργοτάξιο και οι πρακτικές αυτές εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις.
Σε ένα χρόνο καταφέρατε με τρομοκρατία, εκβιασμούς και τακτοποιήσεις των δικών σας παιδιών να μειώσετε το προσωπικό με το πρόσχημα να κατεβάσετε το μισθολογικό κόστος και να γίνει πιο “ελκυστική” προς τους υποψήφιους “επενδυτές”.
Αλήθεια ποτέ το προσωπικό ήταν αναγκαίο; Αυτό που υπηρετούσε πριν ένα χρόνο με εγκεκριμένα οργανογράμματα από το ΥΠΕΝ και την ΕΜΝΕ ή αυτό που υπηρετεί σήμερα χωρίς καμία έγκριση από τους αρμόδιους φορείς; Επιπρόσθετα σας θυμίζουμε ότι με αυτή την ανεύθυνη τακτική σας, αυξήθηκαν υπέρμετρα και ανεξέλεγκτα οι υπερωρίες και εκτινάχθηκε το κόστος των εργολαβιών λόγω έλλειψης προσωπικού...
Παράλληλα όταν πριν από τέσσερα περίπου χρόνια επισκεφθήκατε και ξεναγηθήκατε στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης όλοι ένιωθαν περήφανοι για την κατάσταση που υπήρχε τότε. Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να έρθετε και σήμερα να δείτε τι θα παραδώσετε μετά από ένα χρόνο λειτουργίας της θυγατρικής Λιγνιτική Μεγαλόπολης.
· Απογοητευμένο, φοβισμένο και ελλιπές προσωπικό σε όλα τα πόστα και τους τομείς, που δουλεύει καθημερινά δωδεκάωρο προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες λειτουργίας των μονάδων και του ορυχείου.
· Διαλυμένα ασυντήρητα και επικίνδυνα μηχανήματα και εξοπλισμούς.
· Ανύπαρκτες υποδομές, δρόμοι πρόσβασης, αντλιοστάσια.
§ Άναρχη και επικίνδυνη εκμετάλλευση του ορυχείου χωρίς τήρηση κανονισμών ασφαλείας, χωρίς μελέτες εκμετάλλευσης, χωρίς τήρηση των κλίσεων ασφαλείας με μοναδικό σκοπό να παραχθεί ο λιγνίτης για την λειτουργία των μονάδων έως την πώληση . Αλήθεια που είναι τα 120 εκ τόνοι λιγνίτη που έχετε βγάλει στο πωλητήριο;
§ Αναθέσεις εργολαβιών, προμηθειών σε συμμαθητές, φίλους και κομματικούς ημετέρους χωρίς τήρηση διαδικασιών και διαφάνειας ακόμα και με ένα τηλεφώνημα.
§ Ετεροαπασχόληση προσωπικού χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και χωρίς καμία εκπαίδευση.
Για όλα αυτά κύριε Πρόεδρε του Ομίλου ΔΕΗ, πολύ σύντομα θα λογοδοτήσετε τόσο εσείς όσο και οι ανεπαρκεις συνεργάτες οι οποίοι δηλώνουν σε κάθε κατεύθυνση ότι τα κάνουν όλα αυτά μετά από άνωθεν εντολή... δηλαδή ουσιαστικά σας φωτογραφίζουν.
Τελειώνοντας την θητεία σας, σίγουρα εσείς θα θυμάστε τα συνεχόμενα ταξίδια σας στην Κίνα για την προσέλκυση επενδυτών, τις συνεχείς φωτογραφίες σας με όλες τις εταιρείες για σύναψη συμφωνιών. Εμείς όμως θα θυμόμαστε αυτά πράξετε εσείς και η κυβέρνησης σας που κατέστρεψαν την μεγάλη και άλλοτε κραταιά Επιχείρηση μας.
- Ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ,
- κλείσιμο του ορυχείου Αμύνταιου,
- κλείσιμο των ατμοηλεκτρικού σταθμού Αμυνταίου,
- κλείσιμο σταθμών ΑΗΣ καρδιάς,
- πωλητήριο (αποεπενδυση για εσάς) για την Μεγαλόπολη και την Φλώρινα,
- αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδος Πτολεμαΐδα 5,
- συσσωρευμένα χρέη δισεκατομμυρίων προς την ΔΕΗ λόγω της ιδεοληψίας σας,
- μείωση του μεριδίου στην χονδρική και λιανική, ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων κάθε έτος από τα ΝΟΜΕ.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ
ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΉΓΟΡΑ ΦΥΓΕΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


www.kalimera-arkadia.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου