Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή από την Δ/ντρια του ΤΑΠ - ΔΕΗ

Δια της παρούσης, με αφορμή την επίλυση ενός χρόνιου υπηρεσιακού ζητήματος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., Κον Παναγιωτάκη Εμμανουήλ, για τη συνεχή και έμπρακτη συμπαράστασή του στην ενίσχυση του έργου του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ), του οποίου έχω την τύχη και την τιμή να προϊσταμαι, ως Δ/ντρια, πλέον των (7) επτά ετών. 
Θα ήταν σαφώς πιο δύσκολο να λειτουργήσουμε χωρίς αυτή την αρωγή και τη συνεχή έμπρακτη στήριξη με κάθε τρόπο, σε κάθε είδους ζητήματα κυρίως υλικοτεχνικής φύσεως. Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε., ότι δεν θα είχαν επιτευχθεί οι στόχοι (οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο της Διοίκησης του ΕΦΚΑ ξεπέρασαν το 100%) χωρίς αυτή την στήριξη, πολλώ δε μάλλον, αφού με σχετικές ενέργειες
της Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. προεξάρχοντος του Προέδρου, λύθηκε ένα χρόνιο υπηρεσιακό ζήτημα της υπογράφουσας, για το οποίο είχε καταστήσει σαφές ότι, άλλως, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί το ασφαλιστικό. 
Με περισσή παρρησία και αποφασιστικότητα επιλύθη σε χρόνο ρεκόρ, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι "θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία". Βεβαίως, θα ήταν παράλειψη, εάν δεν ευχαριστούσα και τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για τη στήριξή της σε υλικοτεχνική υποδομή. 

Επίσης, θερμές ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω σε όσους συνέβαλαν θετικά σε αυτό και πρώτα από όλους το Σύλλογό μου, την ΕΤΕ/ΔΕΗ, όπου σύσσωμα τα μέλη της, ανεξαρτήτως θέσεως που κατέχουν, με στήριξαν, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο τρόπο. Εξάλλου, πολύ σημαντική στήριξη είχαμε και από την ΠΟΣ/ΔΕΗ, καθώς και από σχεδόν όλους τους Συλλόγους των συνταξιούχων και τα πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων, σε υλικοτεχνική υποδομή και συμπαράσταση σε ανακύψαντα ζητήματα. 

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη, εάν δεν ευχαριστούσα θερμά τους πρωτεργάτες του ΤΑΠ – ΔΕΗ, "τα παιδιά μου", τα στελέχη και τους υπαλλήλους, που πιστά υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια έναν σκοπό, που με στήριξαν σε κάθε βήμα , που στήριξαν και σήκωσαν ένα δυσανάλογο βάρος για τους ώμους τους με μεγάλη επιτυχία. Μόνο υπερήφανη μπορώ να είμαι. Μόνο υπερήφανοι θα πρέπει να είναι ο Όμιλος ΔΕΗ Α.Ε. και οι συνδεόμενοι μαζί του ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι. Θα κλείσω αυτή την επιστολή, υποσχόμενη, ότι θα εξακολουθώ, για όσο οι περιστάσεις το επιτρέπουν, να υπηρετώ με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ζέση, αποδεχόμενη όλη την ευθύνη που μου αναλογεί για την εύρυθμη λειτουργία του Τομέα μας. 
Γιατί είναι ο δικός μας Τομέας Ασφάλισης – Συντάξεων. Γιατί είναι το σπίτι μας. Γιατί ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το πλοίο. Είναι θέμα αρχής. Είναι θέμα τιμής. Ευχαριστώ και πάλι θερμά όλους όσους μας στηρίξατε και εμένα προσωπικά και είστε πολλοί : θεσμικοί παράγοντες, συνάδελφοι, συνεργάτες, φίλοι.
Για όλους εσάς, αλλά και για τους λίγους (ευτυχώς) που ήταν απόντες από αυτό ή εκφράστηκαν με ύφος, λόγο και πράξεις (και η μη πράξη, πράξη είναι), που δεν αρμόζουν σε θεσμικούς παράγοντες, παραθέτω το ακόλουθο απόφθεγμα του μεγάλου μας Ν. Καζαντζάκη: "Το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται". 

Σοφία Θωμοπούλου (Δ/ντρια ΤΑΠ - ΔΕΗ)

 Τοπικό Υποκατάστημα Ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου