Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Σταμάτης Ρέλιας: Κλείνω ακόμα έναν κύκλο ζωής με ένα μεγάλο ευχαριστώ

Κλείνω ακόμα έναν κύκλο ζωής με ένα μεγάλο ευχαριστώ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Υπηρέτησα με θεσμικούς ρόλους πάνω από μια δεκαετία το Συνδικαλιστικό Κίνημα με πίστη, πείσμα, ήθος και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό μου και στους συναδέλφους μου.
Έδωσα πολλά και έλαβα πολλά.. Πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα ! Συγκινήσεις σε συγκεντρώσεις, πορείες, καταλήψεις… Χαρές για το θετικό αποτέλεσμα των συζητήσεων για μια καλύτερη Συλλογική Σύμβαση, δικαίωση για τις προσπάθειες να σωθεί η Ομοσπονδία …

Σ΄αυτά τα χρόνια έδωσα πλάι –πλάι με συναδέλφους – συναγωνιστές μάχες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ. Όπως δώσαμε και

έναν μεγάλο αγώνα για να μην χαθεί ο ίδιος ο Όμιλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αλλά και για να προστατευθεί αυτό το κοινωνικό αγαθό, το χρειώδες της ζωής, το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να είναι προσιτό και να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.
Στη διάρκεια της κρίσης δώσαμε όλοι μαζί μάχες για καλύτερες συνθήκες και για την εργασιακή ασφάλεια των χιλιάδων συναδέλφων στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ.

Δώσαμε αγώνα για να κρατήσουμε όρθια τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , να έχει οικονομική και οργανωτική αυτοτέλεια και να ακούει τις ανάγκες των εργαζομένων όταν «ορισμένοι» μας έστελναν μηνύματα να «αποχαιρετήσουμε την Αλεξάνδρεια».
Χρειάζονται πολλές ώρες να αφηγηθούμε τις μάχες και τους αγώνες που δώσαμε όλοι μαζί. Δεν είναι της στιγμής!
Πετύχαμε αρκετά και χάσαμε αρκετά!
Όσα πετύχαμε δεν έγιναν με ευχολόγια, ούτε από τύχη !
Τώρα ήρθε η ώρα και σε μένα να κλείσω αυτό τον κύκλο!

Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενοι να κρατήσουμε τις κατακτήσεις μας και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των εργαζομένων και των καταναλωτών και να ευχηθώ τα καλύτερα σε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη που συνεχίζουν, έχοντας πάρει τη σκυτάλη των αγώνων.

Με ενωτική διάθεση , με συνθετική κουλτούρα , με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, με ταπεινότητα, με ήθος, να έχετε τα αυτιά σας πάντα ανοιχτά και να αγωνίζεστε για τις ανάγκες των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ αλλά και όλων των εργαζομένων της χώρας.

Σταμάτης Ρέλιας
Πρώην Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου