Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Οι εκλογές «σβήνουν» οριστικά τον ΑΗΣ Καρδιάς – Δέσμευση πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών ζητούν οι εργαζόμενοι

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάσταση, στην οποία εξάλλου έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα (βλ. εδώ κι εδώ):
-Στις 9 Ιουνίου τελειώνουν οι ώρες λειτουργίας που έχουν απομείνει στην μονάδα 1 του ΑΗΣ Καρδιάς
-Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, στις 16 Ιουνίου, τελειώνουν οι ώρες τις μονάδας 3
-Στις 2 Ιουλίου, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εξαγγελθείσες εκλογές, τελειώνουν οι ώρες λειτουργίας και της τελευταίας μονάδας του ΑΗΣ Καρδιάς που θα μπορεί μέχρι τότε να παραμένει σε λειτουργία.
Μέχρι στιγμής, παρά τις πλείστες όσες διαρροές και εξαγγελίες περί παράτασης, κάποια επίσημη εξέλιξη δεν έχει υπάρξει.
Τόσο η πλευρά του ΥΠΕΝ, όσο και η πλευρά της ΔΕΗ, φαίνεται να βρίσκονται με τα χέρια δεμένα λόγω της εξαγγελίας εκλογών και της προφανούς δυσκολίας να
παρθούν τέτοιας φύσης αποφάσεις σε τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό.
Με τον κίνδυνο του οριστικού σβησίματος να είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός, είναι κυριολεκτικά στον αέρα και η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, αφού το μέχρι τώρα υφιστάμενο σχέδιο προέβλεπε την τροφοδότησή της από τις μονάδες 3 και 4, μέχρις ότου τεθεί σε λειτουργία η Πτολεμαΐδα 5.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Καρδιάς και οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας περιμένουν εναγωνίως μήπως τυχόν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης έστω και την ύστατη ώρα.
Είναι χαρακτηριστικός, πάντως, ο τρόπος με τον οποίο έθεσε το ζήτημα ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Σ. Μάστορας σε δηλώσεις του στα «Νέα της Πτολεμαΐδας», στις οποίες αποκάλυψε ότι το σωματείο ζήτησε τηλεφωνικό ραντεβού με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, προκειμένου να πληροφορηθεί αν η ΔΕΗ σκοπεύει να προσπαθήσει να αποσπάσει έγγραφη δέσμευση από το υπουργείο για τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς, προτού o κ. Τσίπρας επσκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και προκηρυχθούν επισήμως οι εκλογές.
Μέχρι στιγμής, πάντως, δε διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.


 https://energypress.gr/news/oi-ekloges-svinoyn-oristika-ton-ais-kardias-desmeysi-prin-tin-episimi-prokiryxi-ton-eklogon

Αρχειοθήκη ιστολογίου