Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση με την Μυτιληναίος-Sieyuan για την κατασκευή του ΚΥΤ Κορίνθου έναντι 20,6 εκατ. ευρώ

ΑΔΜΗΕ: Υπεγράφη η σύμβαση με την Μυτιληναίος-Sieyuan για την κατασκευή του ΚΥΤ Κορίνθου
Στα 20,6 εκατ. ευρώ το τίμημα του έργου
Υπεγράφη η σύμβαση με την ένωση εταιρείων Μυτιληναίος και Sieyuan για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στη Κόρινθο με το χρονοδιάγραμμα του έργου να προσδιορίζει την ολοκλήρωσή του το 2021. Η εν λόγω κοινοπραξία ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου προσφέροντας τίμημα 20,6 εκατ. ευρώ κατά τον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του νέου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) στην Κόρινθο –που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021- με την υπογραφή της σύμβασης με την ένωση εταιρειών ΜYTILINEOS S.A.-SIEYUAN ELECTRIC CO. LTD που ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου, προσφέροντας τίμημα 20,6 εκατ. ευρώ κατά τον σχετικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα τον Απρίλιο.
Ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, υπογράμμισε ότι το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού σε συνδυασμό με τα έργα του λεγόμενου Δυτικού Διαδρόμου (Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Μεγαλόπολη- Πάτρα- Αχελώος που περιλαμβάνει και το υποβρύχιο τμήμα Ρίο-Αντίρριο) όχι μόνο συμβάλλει στην άρση του κορεσμού της Πελοποννήσου, επιτρέποντας την ανάπτυξη περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και εισάγει την περιοχή στο Σύστημα των 400 kV, αυξάνοντας την ευστάθειά του. «Καθώς έχουμε απέναντί μας ένα συνδυασμό δυο πολύ σημαντικών εταιρειών, προσδοκούμε το έργο να προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προκειμένου να αναπτυχθούν τα οφέλη που αναφέρθηκαν», κατέληξε.
Ο Παναγιώτης Γαρδελίνος, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών – ΜΕΤΚΑ της MYTILINEOS, σημείωσε από την πλευρά του ότι «η μακρόχρονη εμπειρία μας σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι το εχέγγυο για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αυτό το έργο σφραγίζει την πρώτη μας συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ.»
Η κατασκευή του ΚΥΤ Κορίνθου και η νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέει το εν λόγω ΚΥΤ με το ΚΥΤ Μεγαλόπολης, αποτελούν δυο από τα βασικά έργα του Ανατολικού Διαδρόμου της Επέκτασης του Συστήματος με την Πελοπόννησο. Το τρίτο έργο είναι η κατασκευή νέας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέσει το ΚΥΤ Κορίνθου με το ΚΥΤ Κουμουνδούρου στην Αττική, project που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.
Σημειώνεται ότι τα έργα του Δυτικού Διαδρόμου βρίσκονται σε πολύ ώριμο στάδιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου