Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Δήλωση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ ΔΕΗ για την ανάδειξη εκπροσώπων στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών του ομίλου


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στις 14-15 Μαΐου για την ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ και 16 Μαΐου για τον ΑΔΜΗΕ καλούμαστε να ασκήσουμε ένα πολύ σημαντικό μας δικαίωμα που προέκυψε ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζόμενων στη χώρα. 

Είναι η εξασφάλιση της συμμετοχή των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του ομίλου δια της άμεσης εκλογής.
Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό που οφείλουμε να τον στηρίξουμε με την

καθολική συμμετοχή μας. Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις κάλπες, γιατί θα πρέπει οι εκπρόσωποι μας να είναι ισχυροί και να παρεμβαίνουν με ισχύ υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και της δημοσίας αξίας της επιχείρησης.
Η μαζική συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα σήμερα που η επιχείρηση βρίσκεται στο στόχαστρο πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που παραχαράζουν την πραγματική εικόνα για την δυναμική της επιχείρησης και που αν επιβάλλουν τα σχέδια τους θα έχει δραματικές επιπτώσεις για την Ελληνική οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια.
Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ως εργαζόμενοι είναι μεγάλος και έχει συγκεκριμένους στόχους που αφορούν την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την επιχείρηση σαν οικονομική μονάδα. Πρέπει να στηρίξουμε ένα στρατηγικό σχέδιο του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης πάνω στο μοντέλο των σύγχρονων μορφών παραγωγής ενέργειας και των νέων ενεργειακών προϊόντων και αγορών, διασφαλίζοντας την αναβάθμιση της οικονομικής της θέσης, των θέσεων εργασίας καθώς και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
 

Για τους λόγους αυτούς προτείνω στους εργαζόμενους να στηρίξουν συσπειρωμένοι τα ψηφοδέλτια
ΔΕΗ: Συνεργασία για την ΔΕΗ
ΔΕΔΔΗΕ: ΕΑΜΕ
ΑΔΜΗΕ: Συνεργασία για τον ΑΔΜΗΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ/ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου