Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η λαίλαπα Τσίπρα-Σταθάκη-Παναγιωτάκη οδηγεί τη ΔΕΗ στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Τα τραγικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018 αποτυπώνουν πλήρως την ΑΠΟΤΥΧΙΑ και την ανικανότητα των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ, όπως υποστηρίζει η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε σημερινή της ανακοίνωση.
Παράλληλα, σημειώνει τα εξής:
Οι τεράστιες ζημιές ύψους 903,8 εκατ. ευρώ που για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε η εταιρεία, προκαλούν ΤΡΟΜΟ και δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην ευάλωτη οικονομία της χώρας.
  Το τρίδυμο της αποτυχίας, Τσίπρας, Σταθάκης και Παναγιωτάκης είναι άλλοτε συνεργαζόμενοι και άλλοτε ανταγωνιζόμενοι και θυσιάζουν την ΔΕΗ στον βωμό των συμφερόντων της αγοράς ενέργειας.

Οι «έντιμοι» ψευτοεπαναστάτες της πρώτης φοράς Αριστεράς με το ηθικό πλεονέκτημα, μετατράπηκαν στους καλύτερους αχθοφόρους των συμφερόντων των ιδιωτών.
    Μια εταιρεία, η οποία ακόμα και εν μέσω μνημονίων κατάφερνε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να παρουσιάζει κέρδη, κατάφεραν οι σημερινοί διοικούντες  εν έτη 2019 λόγω της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα να είναι ένα βήμα πριν την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.     
    Τα μοιραία βήματα προς την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ΔΕΗ είναι συγκεκριμένα και έχουν ονοματεπώνυμο.
Αρχικά από την ανεύθυνη εντολή Σκουρλέτη να μην γίνονται αποκοπές έως την χαλαρή αντιμετώπιση Σταθάκη που ξεπουλά εδώ και 3 χρόνια, τα εργοστάσια λιγνίτη. Στη συνέχεια μετέτρεψαν σε ντήλερ τον κ. Παναγιωτάκη και ως προξενήτρα της παλαιάς εποχής, με το ανάλογο τίμημα, κυνηγάει μνηστήρες για να ξεπουλήσει την ΔΕΗ, βάζοντας την, στο σπιράλ της απαξίωσης.
     Παράλληλα η μακροημέρευση των ΝΟΜΕ, έγινε πολιτική της σημερινής  κυβέρνησης που αναμασώντας την καραμέλα περί απελευθέρωσης της αγοράς παραδίδει το σύνολο της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής στους ιδιώτες σε τιμές κάτω του κόστους.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Στην ΔΕΗ τα μόνα σχέδια που εφαρμόσθηκαν έως τώρα είχαν ως στόχο να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές ανάγκες του κ. Τσίπρα και την επικοινωνιακή πολιτική του.
    Η ΔΕΗ και οι άξιες υπηρεσίες της, εξαντλούνται να οργανώνουν και να προβάλουν εκδηλώσεις ταυτισμένες με το δήθεν αριστερό προφίλ της σημερινής διοίκησης , ενώ ο πρόεδρος της κ. Παναγιωτάκης αλλάζει κάθε τόσο κατά εντολή του Μαξίμου τα οργανογράμματα, και προκηρύσσει νέες θέσεις τομεαρχών και υποτομεαρχών, προσπαθώντας να μετατρέψει τα ικανά στελέχη της ΔΕΗ σε προσωπικό και κομματικό στρατό.
  • Που χρόνος για τα οικονομικά της εταιρείας;
  • Ποιος να υπηρετήσει σοβαρά ένα επιχειρησιακό σχέδιο;
  • Ποιος να ελέγξει και να απαιτήσει τις οφειλές που έμειναν στον αυτόματο Qualco;
  • Ποιος να κάνει μία σοβαρή προσπάθεια μακρόχρονης οικονομικής πολιτικής;
 
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι:
Οι βραχυχρόνιες ενέσεις έναντι χρεών του κράτους προς την ΔΕΗ δεν λύνουν το πρόβλημα απλά προσπαθούν να το μεταφέρουν στην επόμενη κυβέρνηση ενώ οι δυναμικές λύσεις, απαίτησης των χρεών των μεγάλων οφειλετών έγιναν χαλαρές ρυθμίσεις αναγκάζοντας τη ΔΕΗ σε ακριβές αγορές χρήματος.
Επιπρόσθετα σε ΛΑΡΚΟ και ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ βασιλεύουν με 400 εκ. χρέη στην ΔΕΗ και ο ΟΜΙΛΟΣ καταρρέει. Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ και στον πλέον καλοπροαίρετο και «πρόθυμο» οσφυοκάμπτη της λαίλαπας Τσίπρα-Σταθάκη-Παναγιωτάκη, ότι η ΔΕΗ οδηγείται στον ΓΚΡΕΜΟ.
     Επίσης χαρακτηριστικό της προκλητικής ασυνέπειας τους, είναι και η πρόσφατη
δήλωση του Πρόεδρου και Δν/Συμβούλου κυρίου Παναγιωτάκη πως:
«Η Πολιτεία οφείλει να παραμερίσει κάθε είδους αγκυλώσεις, που δεν εδράζονται σε καμία λογική ιδιαίτερα εφόσον παραμένει η στρατηγική του δημόσιου ελέγχου»,
   Η παραπάνω υποκριτικά αγωνιώδη δήλωση, του άλλοτε υπερασπιστή της δημόσιας ΔΕΗ «συντρόφου Μανώλη», δείχνει ότι είναι πρόθυμη τόσο η  κυβέρνηση όσο και η διοίκηση να θυσιάσουν την ΔΕΗ για την διατήρηση της καρέκλας τους.
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Το τρίδυμο της αποτυχίας Τσίπρας, Σταθάκης και Παναγιωτάκης μετέτρεψαν τον υπόλοιπο ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ (ξεπούλημα του κερδοφόρου ΑΔΜΗΕ) σε εταιρεία φάντασμα, με δυσθεώρητες ζημίες, τεράστιες ανείσπρακτες οφειλές και απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία τόσο στη ΔΕΗ όσο και στο ΔΕΔΔΗΕ.
Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πιστή στην ιστορία της και στους διαχρονικούς ριζοσπαστικούς αγώνες της, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ την τριάδα της καταστροφής πως έρχεται η ΝΕΜΕΣΙΣ. Έρχεται η στιγμή που οι ολετήρες της ΔΕΗ θα κληθούν να λογοδοτήσουν… και όχι μόνο πολιτικά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου